2023. január 25., szerda

Portfólió optimalizálás

Itt írtam először az optimalizálásról, azért az látszik, hogy nem sietem el a dolgot. Az ott leírt három részvényből (BEN, MO, XOM) kettőhöz egyáltalán nem nyúltam, egyet pedig, az ExxonMobilt az utolsó darabig eladtam. A blogírás lényege ilyenkor domborodik ki, többéves ötleteimet tudom újraolvasni és újragondolni, nekem ez nagyon hasznos.

Franklin Resources (BEN)

Az osztalékemelések miatt a BEN hozama mostanra 5,25%-ra nőtt, ha a legdrágábban vett első adagot eladom, akkor pedig majdnem 5,9%-ra ugrik fel. Eladni valahol a berajzolt sávtető környékén érdemes. Minél gyorsabban ér oda az árfolyam, annál alacsonyabb lesz az ár, de a 40 USD-t azért szeretném, ha elérné. Az 50%-os hozamot jelent a 26,5-ös vételekre. ATH-ra is van esély, az 54 dollár feletti árfolyamot jelentene, de azt nem tervezem kivárni az első eladással.

Altria (MO)

A 2020 márciusi mélypontot jelöltem, szerintem onnan indult egy nagy emelkedés, aminek az első hulláma egy leading diagonal lehetett, most azt korrigálja. Ha a fibo 78,6%-ig lemegy, akkor 37 USD-ig is eshet még. Utána emelkedik intenzíven.

Itt még venni akarok, mielőtt eladnék. Ez egy jó cég, 40 dollár körül bővíteni fogok, és majd ha tényleg kilő az árfolyam, akkor a legelső, 52 dolláros csomagomat eladom, remélhetőleg jókora haszonnal.


Vagyonépítés osztalékkal, a könyvem. Elérhető epub, mobi, pdf formátumokban a Smashwords-ön, az Apple Books-on és a Google Play-en.

3 megjegyzés:

  1. Ben tényleg bullosnak néz ki, kérdés, h korrekció B-je lesz vagy impulzus, de 4x-ig mindenképp jónak tűnsz. Kalappal! https://www.tradingview.com/x/MH4GxrGv/ Tamás

    VálaszTörlés
  2. A másik viszont nem tetszik, inkább tűnik továbbra is ZZ-nek, de short setupom sincs rá https://www.tradingview.com/x/2beQL5Bh/ Jelzett célárig talán lejön és tisztul a kép

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a chartokat. Altria-ra 40 dollárra raktam be vételt, azon az áron nagyon jó vétel lesz, azt se bánom, ha lejjebb megy.

      Törlés