2023. január 15., vasárnap

Követett részvények - 2023. január

Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a hetes chartokat nézem, 4-5 gyertya születik egy hónap alatt, ennyit már érdemes újra kiértékelni. Leginkább azért csinálom, hogy az elképzeléseimet rendszeresen ellenőrizzem.

Változások a listán

LyondellBasell Industries (LYB) felkerült a listára, elemeztem is.

Aflac Incorporated (AFL)

Az utolsó hullám, a C akár véget is érhetett. Ez egy impulzus lehetett, RSI alapján legalábbi, pirossal berajzoltam (RSI maximum a harmadik hullámnál, árfolyam maximum az ötödiknél). Innen esnie kellene, ha igazodni akar az elképzelésemhez.



Comcast (CMCSA)

Berajzoltam, mit várok. Az utolsó A hullám kb. elkészült, ebben a hónapban esnie kéne, és utána egy másik impulzussal elindulni felfelé, ekkor jönne létre egy zigzag. Kereskedésre megjátszani esetleg érdemes, ezen még elgondolkozom.


Evercore (EVR)

Nagyon erősen megy felfelé, egyáltalán nem biztos, hogy ez egy C hullám, simán lehet, hogy egy harmadik, és nem korrigál, hanem elindult a korrekció utáni emelkedés ATH-ra.



LyondellBasell Industries (LYB)

Ez is erőteljesen emelkedik, lehet, hogy nem jó a számozásom. Az impulzus helyett lehet egymás utáni hármasoknak is számozni a szerkezetet, nem tudom, melyik a helyes, majd kiderül. Ha esik, veszek, ha nem esik, majd keresek mást.



Vagyonépítés osztalékkal, a könyvem. Elérhető epub, mobi, pdf formátumokban a Smashwords-ön, az Apple Books-on és a Google Play-en.

4 megjegyzés:

  1. Szia.Engem is érint,ezért szeretném megkérdezni Tőled,hogy mire számítasz,ha nem hosszabbítja meg a kormány a kettős adóztatásról szóló törvényt az amcsikkal?Nem volna érdemes európai osztalékrészvényeket keresgélni?Én egyébként már nézem őket,de nem vetélkedhetnek az amerikai részvényekkel sem a biztos hosszútávú osztalékfizetésben sem a megbízhatóságban.
    Előre is köszi a válaszodat.Üdvözlettel:Tonio

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Európai osztalékrészvényekbe biztosan nem akarok befektetni, ahogy mondod, nem megbízhatóak. Gyakorlatilag az aktuális állapot szerint döntenek az osztalékról, és sokszor nem is a cégek, hanem a kormányok (pl. a bankok emiatt nem fizettek egy ideig). Én abban bízom, hogy lesz megállapodás.

      Törlés
    2. És egy jó összefoglaló, ha nem ismernéd:
      https://osztalekportfolio.com/blog/2023/01/17/tul_a_kulcsdatumon_mi_lesz_az_adoegyezmennyel

      Törlés
    3. Én is reménykedem,és köszi a linket.

      Törlés