2023. március 21., kedd

OTP - kereskedés

Hétfőn megvettem a második csomag OTP-met 9000-ért, evvel 9831 forint az átlagom. Többet nem akarok venni, sőt egyáltalán nem tervezek magyar papírokkal kereskedni (bár Telekomot is vásároltam nemrég), de most van forintom, amit ősszel el akarok költeni, és ez a két részvény jó vétel pár hónapos időtávra szerintem.

Havi:

2009 márciusától indult meg egy hatalmas emelkedés, 1200 forintról majdnem 20000-ig ment. A csatornák nem szeretik a logaritmikus skálát, ezért ide nem rajzoltam be őket, de egy sima lineáris charton az impulzus tökéletesen követhető a kedvenc csatornáimmal. 2021 végén kezdődött a korrekció, ami még bőven fut szerintem, egy ilyen nagy emelkedés korrigálása sokáig tart. Viszont most van egy jó lehetőség a [c] hullám meglovagolására. A B/[c] vége 12-13000 között lehet, ezt akarom megjátszani.

Napos:

A havi grafikonon az A-val jelölt hullám utáni rész van itt a naposon. Ez egy impulzus volt, utána egy nagy korrekció, és most egy újabb impulzust várok, mert ez az egész szerkezet egy zigzag lehet. Ha nagyon megindulna és a csatornából nagy forgalommal kitörne felfelé, akkor lehet, hogy ez nem zigzag, hanem a korrekción már túl vagyunk és egy harmadik hullám fut, de erre kicsi esélyt adok. Én mindenesetre 12000 körül már nyomni fogom az eladás gombot.

Vagyonépítés osztalékkal, a könyvem. Elérhető epub, mobi, pdf formátumokban a Smashwords-ön, az Apple Books-on és a Google Play-en.

2 megjegyzés:

  1. Ez szintén hiba volt, mint az Mtelekom vétel..... Az OTP is nagyobb esés előtt áll, legalábbis technikailag nekem a chart ezt mutatja. A magyar piacról valóban ki kell lépni, ebben tökéletesen egyet tudunk érteni. Felejtsd el a hagyományos tőzsdéket és minden produktumot ami hozzájuk köthető, túlságosan manipulált és bennfentes lett minden... Az ami eddig működött a jövőben már egyre inkább nem fog működni. A jövő a kripto piacokon van, talán érdemes lenne mindent félretenni (eddigi nézeteinket, elképzeléseinket, világról alkotott várakozásainkat) és átnyergelni erre a piacra. Három évtizedes tőzsdei múltam után váltottam és ma már a tények is bizonyítják, hogy tőkepiaci tevékenységeim során, ez az éles váltás volt a legjobb lépéseim egyike.
    (A munkát amit ebbe az irányba fektettél nagyon tisztelem és azt is, hogy gondolataidat, elképzeléseidet is megosztod azokkal akiket érdekel a tőkepiacok világa)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Lesz esés szerintem is, de előtte emelkedés is, én ezt akarom elkapni most. Ha a kripto majd egyre több pénzt vonz be, akkor miért ne menne oda a manipulatív tőke is? Ahol a nagy pénz van, ott zajlanak a nagy játszmák is. De szerintem a kripto piacokat jelenleg is manipulálják, csak mások.

      Törlés