2022. április 17., vasárnap

Követett részvények - 2022. április

Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a hetes chartokat nézem, 4-5 gyertya születik egy hónap alatt, ennyit már érdemes újra kiértékelni. Leginkább azért csinálom, hogy az elképzeléseimet rendszeresen ellenőrizzem.

Változások a listán

Kikerült a követett részvények közül:

  • Coca-Cola Company (KO): folyamatosan ATH-ra megy, nincs értelme várni az esést, az csak akkor lesz, amikor minden más is esni fog.
  • Sysco Corporation (SYY): ez is all time high-ra ment, és ha le is esne a célárig, akkor is csak 3% alatti hozama lenne, elengedtem.
Új szereplő a követett részvények között: 

  • Texas Instruments (TXN)

Aflac Incorporated (AFL)

Közeledik a csúcshoz, egy ötödik hullám ötödik hullámának a vége futhat most, nyáron szerintem már esni fog. Majd kiderül, hogy mekkorát.




Community Trust Bancorp Inc (CTBI)

Úgy esik, ahogy gondoltam. Ha impulzus a nagy emelkedés, akkor 37 alá nem kellene mennie. 39 alatt már érdemes lehet vásárolni, majd eldöntöm, hogy ez, vagy a PFC lesz a következő komolyabb vételem.



Kimberly-Clark Corporation (KMB)

Erről valószínűleg lemaradtam. Volt egy szabályos korrekció, egy zigzag, a sáv alján fordult, ott lehetett volna vásárolni. De a legutóbbi emelése, amit januárban jelentett be, nem volt valami fényes, ezért csak félszívvel figyeltem. Ha a sávtetőt áttöri, akkor kiveszem a figyelt papírok közül.

Premier Financial Corp. (PFC)

Jelenleg ez az első számú célpontom. Az utóbbi időben negyedévenként emelte az osztalékot, a grafikonja nem rossz, a kérdés csak az, lejön-e 26 dollárig, és ha igen, akkor éppen lesz-e pénzem vásárolni. E.


Texas Instruments (TXN)

Ez egy csúcsrészvény, nagyon jó emel, a ROIC-a elképesztően magas, mindenképpen helye lenne a portfóliómban. Most esik, nem lehetetlen egy vétel belőle.



Ha támogatnád a munkámat, a Patreonon megteheted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése