2021. január 9., szombat

Magyar Telekom

Pénteken "óriásit" emelkedett a részvény, ahhoz képest legalábbis, amennyit ez az unalmas papír mozogni szokott. Néha egy pletykára megindul, kivezeti a DT vagy eladják a T-Systems-t, ilyesmire szokott mozogni. Most semmi hír nem volt, de a jövő héten biztosan hallunk valamit. Nem lenne rossz egy komolyabb emelkedés, szívesen megszabadulnék tőle, mert egy ilyen, a részvényesek érdekeit semmibe vevő menedzsmenttel rendelkező cég nem való egy rendes osztalékportfólióba. Még akkor vettem, amikor nem tudtam, hogy vannak részvények a nagyvilágban is.

A hetes charton berajzoltam egy csatornát, 2013-tól indult. Ez leginkább egy ABC hullám lehet, '17 februárjában érte el az A hullám a csúcsot 525 forinton, utána egy B volt, ami a Covid miatti eséssel ért véget 2020 márciusában, és most emelkedik. Ha minden jól megy, akkor akár 525 fölé is mehet, a csatorna tetejét 570 körül érheti el, a sebességtől függően. Ha ez egy C hullám, akkor a meredeksége nem éri el az A hullámét. Az A hullám 3 és fél évig tartott, ha ez mondjuk 4 évig fut, akkor 2024 márciusára lesz 570 az árfolyam. Nem semmi. 

Ez az emelkedés persze lehetne egy impulzus is, ha a 2013-as aljról nem ABC, hanem egy impulzus indult el, akkor ez annak a harmadik hulláma lenne. De ebben egyáltalán nem hiszek, ahhoz valami olyan bejelentés kellene, hogy például duplázzák az osztalékot. Kizárt.

A napos chartra is rajzoltam egy csatornát, ha ezt átvinné erővel, esetleg réssel a jövő héten, na az jelezne egy komoly vételi erőt. Ha 410 fölött marad, akkor kezdek majd hinni abban, hogy el tudom adni szolíd haszonnal a részvényeimet.

Hetes:

Napos:



3 megjegyzés:

  1. Nem érdemes hinni benne a mostani emelkedés csak az miatt történik, mert egy nagyobb paklival rendelkező ki akar szállni belőle. Osztalék előtt van a legnagyobb forgalom benne és itt van lehetősége a portfóliójának leépítésére is.
    A különadókkal lett tönkretéve a cég és ameddig Orbán marad hatalmon, addig nem is lesz sztori benne. A magyar részvényekben amúgy sincs sztori a forint nagy volatilitása miatt. Vizsgáld meg, hogy a 2008-as válság előtt mennyit fizettél volna usd-ben vagy euróban 1-magyar(bármelyik)részvényért és mennyit fizetsz értük most szintén ezekben a devizákban. Elárulom, totális bukta, még a bux-index is bukta, hiába emelkedett. A magyar tőzsde halott a cégek államilag manipuláltak, ez miatt nem is fektetnek itt be a magukra valamit adó befektetők, messzire elkerülik az ilyen piacokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljes mértékben egyetértek veled. A Bét tényleg full halott, bottal sem szabad piszkálni.

      Törlés
    2. Igen, a forint szar, de szerintem a külföldi intézményi befektetők a deviza hatást a forint shortolásával ellensúlyozzák. Egyébként igazatok van, a BÉT nem jó, én se kereskedek már itt, csak a maradék Telekomtól szabadulnék meg.

      Törlés