2021. január 20., szerda

Követett részvények - 2021 január

Havonta egyszer ránézek azokra a cégekre, amiket hosszú távon a portfóliómban szeretnék tudni, vagy esetleg kereskednék velük. Ilyenkor csak a technikai képet nézem, ezeket a cégeket már mind elemeztem.

A Top 10 esetében az osztalékrészvényeket rendezem sorba a saját rendszerem szerint, az egy objektív lista. A követett részvények listája a személyes listám, az osztalékhozam mellett nekem a kereskedés és a kaszálás is egy fontos szempont.

Bank OZK (NASDAQ:OZK)


2017 márciusától korrigál, egy impulzus futott három éven keresztül, ez lehetett egy zigzag A hulláma. Most fut a B, az A 50%-ánál tart. Bőven mehet még feljebb, de utána jönnie kellene az A hullám párjának, ami már nem biztos, hogy lemegy a lokális alj alá, mert ez egy jó osztalékrészvény, emeli folyamatosan az osztalékot, szeretik a befektetők. 20 dollár alatt érdemes venni, de nem biztos, hogy az idén lesz ennyi.

Community Trust Bancorp (NASDAQ: CTBI)


2018 júniusától fut egy korrekció, ami egy zigzag volt. Ez a zz lehet egy nagy hullám első eleme, ekkor egy flat vagy összetett korrekció jöhet, de az is lehet, hogy ennyi volt és már egy újabb nagy emelkedésben van. Ha ez flat, akkor még ATH-ra is mehet a B hulláma, és csak utána esik be, és egyáltalán nem biztos, hogy 26 alá esik. 32 alatt jó vétel, de simán benne van, hogy lemaradtam róla.

Sysco Corporation (NYSE: SYY)


Vagy négy évtizedes emelkedést kezdett 2020 januárjában korrigálni. A korrekció mértéke hatalmas volt, emiatt akár vége is lehetett három hónap alatt (vagy értékben, vagy időben zajlik a korrekció), de azért az nagyon aránytalan lenne, ha ennyivel beérné. Szerintem ez csak az első hulláma volt egy ABC-nek, és lesz még 40 alatt az árfolyam. 

Universal Corporation (NYSE:UVV)


Egy sávban mozog 2000 márciusától, nem elképzelhetetlen, hogy ATH-ra megy pár éven belül. Számozni nem tudom, ezek hármas hullámok, talán egy óriási ending diagonal lehet ez. Ami azt vetíti előre, hogy mondjuk jópár év múlva, az ATH után jön egy olyan esés, aminek csőd lesz a vége. De addig jó befektetés lehet. A napos chart alapján 48 ig visszajöhet még, ott lehet, hogy érdemes venni, mert jó osztalékot fizet és a duplázás is benne van pár éven belül.

Weyco Group, Inc. (NASDAQ:WEYS)


Ez a leginkább spekulatív részvény a listán, nem véletlenül az utolsó. 2008 szeptemberétől futott egy óriási ABC korrekció, aminek már valószínűleg vége volt 2020 szeptemberében. Akár a berajzolt sávtető fölé ismehet, ami bőven több, mint a duplázás. A pandémia után, ha az emberek újra vásárolni fognak, akkor az ilyen cégek szárnyalni fognak. A napi chart alapján 16-17 USD körül még megfordul egyszer talán, aztán lassacskán megindul felfelé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése