2023. május 13., szombat

Követett részvények - 2023. május

Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a hetes chartokat nézem, 4-5 gyertya születik egy hónap alatt, ennyit már érdemes újra kiértékelni. Leginkább azért csinálom, hogy az elképzeléseimet rendszeresen ellenőrizzem.

Változások a listán

Nincsen változás. UPS-t már majdnem elengedtem, de újra esik, maradt a listán.

Aflac Incorporated (AFL)

Ezt újragondoltam. Az emelkedés talán még nem ért véget és még mindig egy ending diagonál meg felfelé. Ha vége már az ED-nek, akkor az a 2022 év végi ATH-nál volt. A target price, az 52 dollár érvényes, de lehet, hogy sokkal lassabban éri el, mint azt egy hónapja gondoltam.


Bank OZK (OZK)

Újra a target zónában. Kis idősikon (óráson) nézve az esés véget érhetett egy ending diagonállal. Ha nem olvasnék állandóan arról, hogy a bankkválságnak nincs vége, akkor most vennék, de így inkább csak óvatosan figyelem az árfolyamot. Pedig egy duplázás simán benne van.


Evercore (EVR)

A (C)-től indult esés nem impulzus, az már világosan látszik. Persze lehet még az, ha most csak az első hulláma fut, ami egy leading diagonal, de akkor meg túl nagy lenne, szóval nem valószínű. Inkább valami összetett hármas szerkezet lesz, majd kiderül. Amíg 137 dollár alatt van, addig érvényes az elképzelésem.


LyondellBasell Industries (LYB)

Az induló osztalékhozamot tekintve messze ez a legjobb részvény a figyeltek között. A mozgása is jó, a 70-75 dolláros ár simán elérhető. RSI mehet 34 alá is, van tere az esésnek.



United Parcel Service, Inc. (UPS)

Maradt az esés, mint legvalószínűbb forgatókönyv. A csatornát áthelyeztem, a múlt havi verzió valószínűleg csak az esés első hullámát mutatta, azóta elkészült a B, és most jön a befejezés, a C.



Vagyonépítés osztalékkal, a könyvem. Elérhető epub, mobi, pdf formátumokban a Smashwords-ön, az Apple Books-on és a Google Play-en.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése