2022. május 14., szombat

Követett részvények - 2022. május

Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a hetes chartokat nézem, 4-5 gyertya születik egy hónap alatt, ennyit már érdemes újra kiértékelni. Leginkább azért csinálom, hogy az elképzeléseimet rendszeresen ellenőrizzem.

Változások a listán

A PFC-t már elkezdtem venni, de még szorosan követem, mert alacsonyabb áron is szeretnék még vásárolni, és most a TROW-ra is figyelek, mert ott duplázni akarom a csomagomat.

Aflac Incorporated (AFL)

Úgy tűnik, 67 dollár körül megvolt a 2020-as Covid-pániktól indult impulzus teteje, és most egy nagyobb korrekció jöhet. Eddig egy impulzussal esett, ez lehet egy zigzag első hulláma (ezt jelöltem (A)-val), de ez egyelőre nagyon gyorsnak tűnik. Egy két éves emelkedést kell korrigálnia, az azért sokáig tarthat. Mindenesetre 50 dollár körül már jó vétel lehet, leginkább azért, mert nagyon nagyokat szokott emelni az osztalékon.

Community Trust Bancorp Inc (CTBI)

Itt nincs változás, lassan eseget, talán meglesz a 38 USD. Ott már 4% felett lesz a hozama, ami nem rossz, de most az infláció miatt az emelések a fontosak, és ebben nem jeleskedik. Egyelőre úgy gondolom, hogy inkább AFL-t vennék, mint CTBI-t.


Kimberly-Clark Corporation (KMB)

Egy hónapja azt írtam, ha áttöri a sávtetőt, akkor kiveszem a figyelt részvények listájából. Most pont a sávtetőnél van, talán a jövő héten eldől, mi lesz vele. Összetett hármas még lehet belőle, és akkor lemehet a sáv aljára még egyszer. De nem hiszem, hogy veszek belőle, mert ez sem emel túl nagyokat.


Premier Financial Corp. (PFC)

Elérte a 26 dolláros céláramat, vettem is belőle egy keveset. Ha még esik, akkor tovább veszem, a sáv aljáig (24 USD) simán elmehet.



Texas Instruments (TXN)

Szépen közelíti a 160 dolláros céltartományt, ha eléri, és lesz pénzem, veszek, mert ez egy csúcsrészvény.




Ha támogatnád a munkámat, a Patreonon megteheted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése