2022. március 16., szerda

Követett részvények - 2022. március

Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a hetes chartokat nézem, 4-5 gyertya születik egy hónap alatt, ennyit már érdemes újra kiértékelni. Leginkább azért csinálom, hogy az elképzeléseimet rendszeresen ellenőrizzem.

Változások a listán

Kikerült a követett részvények közül:

  • MSC Industrial (MSM): nem akarom bővíteni a meglévő csomagot még kereskedés miatt sem, vannak jobb célpontok

Új szereplő a követett részvények között: 

  • Premier Financial Corp. (PFC)

Aflac Incorporated (AFL)

Maradt az elképzelés az előző hónapról. Van rá esély, hogy a w(5)/4 elkészült, bár szerintem még csak az első, A hulláma futott le. Egy új csúcs, és utána egy nagyobb esés kell ahhoz, hogy vásároljak belőle.



Coca-Cola Company (KO)

A 2020 márciusától indult emelkedés diagonálok egymásutánja lehet, nem egy tiszta impulzus. Lehet, hogy az ATH-val ez véget ért, és most egy nagyobb esés jön. Persze az is lehet, hogy nem így lesz, mindenesetre még nem veszem ki a listából.


Community Trust Bancorp Inc (CTBI)

Frissítettem a számozást, bár ez pont az a helyzet, amikor többféle számozás is lehetséges és csak az idő fogja eldönteni, mi az igazság. 37,07 alatti árfolyam ezt a verziót semmissé teszi.

Jól látszik az árfolyamon, ha az európai bankhoz viszonyítjuk, hogy a CTBI-nek nemhogy orosz, de európai kitettsége sincs.

Kimberly-Clark Corporation (KMB)

Szépen leesett a sáv aljáig, innen akár fordulhatott is. Kis TF-en még egy új aljacska benne lehet.

Nem vettem, mert valamiből adni akarok úgy, hogy a kapott osztalékom összességében nőjjön még úgy is, hogy a KMB hozama alacsonyabb, mint amit eladok (XOM vagy WEYS lesz talán, az árfolyamnyereséget is osztalékká fogom alakítani, és vagy összeér az eladás és a vétel, vagy nem).

Premier Financial Corp. (PFC)

Egy impulzus mehet felfelé, és most futhat a negyedik hulláma. Annak az alján, 26 dollár körül lehet érdemes vásárolni.




Sysco Corporation (SYY)

Átalakítottam a számozást, inkább impulzus ment felfelé 2020. márciustól, mint ABC. Lehet, hogy ez el is készült, és most korrigálja. A mértéke majd kiderül, minimum a w4-re várnám, 68 dollárig. Majd meglátom, érdemes-e onnan tovább figyelni.


Ha támogatnád a munkámat, a Patreonon megteheted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése