2022. február 3., csütörtök

AT&T - elemzés

A január 26-i jelentés óta újabb információt adott az AT&T a spin offal kapcsolatban. Itt a február 1-i közleményükből a lényeg:

AT&T Board Approves Expected Post-Close Annual Dividend of $1.11 per share, Expected to be Among Highest Dividend Yields in Corporate America

All AT&T Shareholders to Receive an Estimated 0.24 shares of Warner Bros. Discovery (WBD) Common Stock for Each Share of AT&T Owned

A board már jóvá is hagyta, hogy az éves osztalék 1,11 dollár lesz, és az AT&T részvényesek minden egyes részvényük után 0,24 darab részvényt kapnak az új cégből, amit majd a WBD ticker alatt kereshetünk.

Az osztalékról

Jelenleg a negyedéves osztalék 0,52 dollár, azaz az éves 2,08 dollár. Most február 2-án fizettek egyébként, és pár helyen azt olvastam, hogy ez azt jelenti, hogy az 1,11-ből 0,52-t már ki is fizettek. De szerintem nem így van, mert az 1,11 USD osztalék a pénzügyi évre vonatkozik, tekintettel arra, hogy 8 milliárdot szánnak rá, és éves szinten a 40%-os FCF kifizetési arányt célozzák meg. Ezeket pénzügyi évre és nem gördülő 12 hónapra adják meg, illetve az osztalékot mindig az előző negyedév eredménye alapján fizetik ki, ez a 0,52 USD tehát a 2021 Q4 osztaléka volt.

A negyedéves osztalék tehát szerintem 0,2775 USD lesz, az 1,11-nek a negyede. De erről nincs bejelentés, azt márciustól várhatjuk.

A Discovery (DISCA, DISCB, DISCK tickereken forog) nem fizet osztalékot, valószínűleg az új cég sem fog.

Az új cégről

A pontos WBD részvényszámok majd akkor lesznek meghatározva, amikor a tranzakció teljesül, az akkor forgalomban lévő AT&T és Discovery részvények alapján kapjuk meg a WBD részvényeket, de ez a 0,24-es szám gyanítom elég pontos lehet már. 

Az árfolyama nagy kérdés, az majd akkor fog kiderülni, ha már kereskedni lehet vele. Szerintem 10 dollár felett lesz, a 10 dollár alatti árfolyam majdnem mindig rosszat jelent egy cég jövője szempontjából. De az is valószínű, hogy egy darabig esni fog, sok új tulajdonos, aki éppen csak megkapja a részvényeget, már dobni is fogja.

Ez az én tervem is egyébként, már amennyiben a két részvény egyszerre eladva pluszban tudok kiszállni az AT&T-ből. 

Március 11-én lesz az AT&T Analyst & Investor Day, akkor még több dolog derülhet ki.

Ha támogatnád a munkámat, a Patreonon megteheted.

2 megjegyzés:

  1. Én a helyedben azért megvizsgálnám a WBD-t, mielőtt kidobod. Már most is jó értékeltség mellett történik a spin-off (85 milliárdért vették, és 43-ért adják el), miközben a HBO Max nak van vagy 74 millió előfizetője. A content library meg nagyon komoly lesz, Harry Potter, DC Comics stb - a Discovery-s reality-kről nem is beszélve. Mindezt már profitábilisan, vs Netflix, szerintem vonzó értékeltség mellett, ráadásul lehet hogy osztalékot is fizetnek (se a Disney, se a Netflix, se a Roku stb. nem fizet, vagy nem is profitábilis). Na, just my 5 cents:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Leginkább az osztaléktól teszem majd függővé az eladást, csak az árfolyamnyereségért nem akarom tartani, mert nincs múltja és nem lehet a chartot elemezni. De ha fizet osztalékot, akkor maradhat :)

      Törlés