2019. április 5., péntek

DAX

2018. december végén volt lokális aljon a DAX, azóta emelkedik. Az emelkedést többször átgondoltam, most van egy olyan verzióm, ami illeszkedik a nagy képbe is:
  • Havi charton az elképzelésem. Ha a (III) hullám valóban elkészült, akkor egy hozzá mérhető korrekcióra van szükség, ami majd a berajzolt ideiglenes csatornát töri valamikor, 2020-ban legkorábban. Most ez a (IV) fut, és a (IV)/a volt az említett lokális alj.
  • Ami onnan elindult felfelé, az először egy zigzagnak tűnt, mert két impulzus jött egymás után, de a március 25-én indult újabb impulzus ezt az elképzelés tönkre vágta. Ami sokkal valószínűbb, hogy egy leading diagonal fut:
    • LD-nek 5-3-5-3-5 a szerkezete, ellentétben az ending diagonalokkal.
    • Leggyakrabban az első hullám a leghosszabb, ez stimmel, az első nagyobb, mint a harmadik.
    • A szabály, miszerint a harmadik nem lehet a legrövidebb, itt is érvényes. A harmadik 963 pont nagyságú volt, az ötös 11267-ről indult, ha tehát ez valóban egy LD, akkor 12230-nál nem emelkedhet feljebb.
  • Ha 12230 előtt fordul, akkor ezt az emelkedést kell majd korrigálnia, és utána megint emelkedhet, mielőtt 10000 alá beesik. Gondolom ez az esés lesz a következő nagy válság, amikor már nem segít az EKB pénznyomda, és mivel a kamatok Európában a nullán vannak, kamatot se lehet vágni. De ez csak spekuláció.
Ha ez lesz a forgatókönyv, akkor nagy volával fog mozogni a piac, a (IV)/b gondolom B hullámokhoz méltóan össze-vissza fog mozogni, a közeli stopokat kiveri könnyedén.

Havi:

Napos:

Négy órás:

1 megjegyzés:

  1. Szia hihetetlen milyen érdekes meg látás, mivel a BUXnál hasonló elképzelést látok évek óta nem nézte ma BUX grafikonját, havi szintén ott is kirajzolódik kis ék nagy ék a kis ék cél kb. 38000 a nagy ék 35000 környéke de itt egy dupla top törés vonal is van ha le törik 28000 körüli cél ár ami kb. egybe is esne az általad vázolt DAX cél ár megfelelőjével. Útánna én már nem vagyok biztos hogy új csúcsok jönnek.

    Berni

    VálaszTörlés