2015. október 22., csütörtök

DTAG

Reggel viszonylag gyorsan felfutott 16-ig, aztán utána aláment, és ingázott 15,7 és 15,9 között. Mindenki Draghira várt, nagy volt a bizonytalanság. A felét ezért eladtam 15,8-on, hogy a maradékkal bátrabban utazhassak felfelé. +4,82% egy hét alatt, RR = 1,09, jó kör volt. És kell a pénz is, hamarosan jön az Eon rally.

Kettőkor aztán megindult. Volt előtte két csúzli is, hát kilőtték az árfolyamot rendesen.

Nem tudom, meddig fog menni, egyelőre nagyon szépen egy sávban megy felfelé. A 30 percesen kiszámoltam szimmetriaponttal, mi lehet egy viszonylag közeli és biztos csúcs:

  • 16,25 körüli árnál volt a legnagyobb a forgalom, és abban a hullámban volt a csúcson az RSI.
  • Ha 15,7-től számítom az aljat (minél messzebb megyünk a középponttól, és minél több korrekció, nyúlás van a hullámban, annál bizonytalanabb lesz a mérés), akkor 16,8 a vége.
  • Ha 15,575-től mérem (egyel korábbi aljtól), akkor 16,925.
Naposon azt számoltam ki, ha a most futó w3 (vagy C, még nem dőlt el) akkora lesz, mint az első hullám, akkor 17,5-ig is elmehet. Ha impulzus a mostani hullám, akkor ennél jóval tovább megy, a w3 rendszerint jóval nagyobb, mint a w1. Ha viszont egy korrekció C-je fut, akkor a C csak elvben akkora, mint az A, a tapasztalataim szerint inkább rövidebb.

A problémám az, hogy a jövő héten nyaralni fogok, nem leszek gépközelben. Ha holnap nem adom el, akkor lehet, hogy a stop kivág, és csak keveset kaszálok. Ha eladom most, akkor pedig lemaradhatok a nagy rallyról. Megnézem, reggel merre indul el, aztán döntök. De addig is, egy jó stop helyszínt kalkulálok:

  • A w1 csúcsa. A harmadik hullám nem korrigál az első területére, ezért ez viszonylag biztos pont. Mondjuk a w4 azért belelóghat a w1-be, csak nem zárhat ott. Ez a stop a 16,35 lenne. Ezzel csak az az apró probléma van, hogy éppen csak most érte el ezt a szintet a w3, és a hullámon belüli korrekciók simán visszahozhatják 16 alá, és még akkor is a végleges csatornán belül marad (m30-on a sárga). Nem jó stop.
  • Csúzli bal oldala. Van is két csúzli az óráson, mindegyik ugyanonnan indult, 15,575-ről. Stop kicsit alatta, 15,56. Ha ez a stop kiüt, akkor akkor RR<1.
  • Konvergencia jobb oldala. A slingshot után vagy egy konvergencia, onnan lőtt ki az árfolyam (ugye, divergencia - konvergencia kombó, a legjobb jel!). 15,875, stop mondjuk 15,86-on. Ez már olyan stop, ahol RR>1. Csak nagyon merésznek tűnik. Bár a végleges trendcsatornán kívül van, viszont az árfolyam 6-8%-kal ki tud térni a trendcsatornából. Ha 17 felett járnánk, akkor ez nagyon biztonságos stop lenne.
  • Az aktuális trend kettővel kisebb szintű negyedik hullám alja. Ez szerintem ugyanaz, mint a csúzlis 15,575, bár nem tudom számozni pontosan a hullámokat.
  • Kettővel megelőző alj. Ez 15,7 a 30 percesen. Kicsit feljebb van, mint a 15,56, az RR=1 határán.

Délelőtt választok, vagy ha nagyon megszalad, akkor eladom.

Napos:

Órás:

30 perces:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése