2022. július 21., csütörtök

Meta - elemzés

Július 27-én piaczárás után jön ki a Meta negyedéves jelentése. A chartokat elnézve azt hiszem, a befektetők többsége jó jelentésre számít. Hosszabb távon már egyáltalán nem pozitív a kép.

Hetes:

ATH-ról egy impulzus jöhetett le, és egy impulzus önmagában soha nem egy teljes korrekció. Ez egy zigzag [A] hulláma lehetett, azaz lesz utána egy kontra, egy [B], aminek az első hulláma, az (A) egy jó kis emelkedés lehetne, például a teljes esés 50%-os korrekciója. Ideális kiszálló annak, aki a META-val csak kereskedik, és nem befektet. Nekem.

A teljes [B] sokáig fog tartani, és utána még jön egy nagy esés, berajzoltam, hova várom, 123 USD környékére. Ez lesz az a nagy válság, amire már mindenki számít, de még mindig nem jött el. Talán az lesz a kiváltó oka, hogy véget ér a magyar-amerikai adóegyezmény? Kétségtelen, hogy az nagy felfordulást fog okozni, az én portfóliómban legalábbis, de kitudja, talán az egész világot is megrengeti. 

Napos:

A napos chart alapján még az is lehet, hogy a nagy impulzus, az [A] nem ért véget. Ha mégis rossz lesz a jövő heti jelentés, akkor simán lehet egy új lokális alj, és majd onnan indul meg a [B] hullám felfelé. A rések mindenesetre segíthetnek a kiszálló keresésében.

231 dollár felett van egy kis rés, azt biztosan betölti, és utána a hatalmas, 70 dolláros rés, amit szerintem lehetetlen egy nekifutásból betölteni. Az is lehet, hogy az majd csak a [C] után, a teljes korrekció lefutása utáni emelkedésben töltődik be.

Én a 180-nál vett csomagomat 240 körül szeretném eladni. Ott van egy fibo 50%, és már éppen beleharapna a nagy résbe az emelkedés. Na majd meglátjuk. Kora ősszel? 

Ha támogatnád a munkámat, a Patreonon megteheted.

6 megjegyzés:

  1. A Must Egon VS Twitter csörtéből kiderült hogy a reklám bevételek több mint 70% egyszerű céges csalás. A Meta és társai sem kivétel. Nem hogy befektetni de még kereskedni is veszélyes ezekkel a cégekkel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem igaz, a fiókszámok a csalás, a bevételek azok tények. A Facebook töménytelen pénzt termel, 2021-ben pl. a free cash flow-ja 39 milliárd USD volt. A Twitternek meg -196 milla volt. A Facebook befektetésre érdemes most is, a Twitter meg egy álom, hogy talán egyszer majd tényleg pénzt csinál.

      Törlés
    2. első hsz ismét: A fake accountok szinte kivétel nélkül robotok és ezek nézik meg a reklámokat nem pedig valódi emberek, így a reklám "bevételek" nagyrésze csalás. Ezek a cégek nem reklámból élnek hanem a reklám közvetítéséből! A kettő között ég és föld a különbség. Ezért nem érdekük fellépni fake accountok ellen. Remélem így már érthetően fogalmaztam.

      Törlés
    3. Világos, köszi. De szerintem ez egy tudott dolog, és így is hirdetnek náluk. Ahogyan a tv reklámok nagy része is kidobott pénz, a netes reklámok jó része is felesleges, de ha valaki reklámozni akar, akkor nincs választása, megy a google-hoz meg a facebookhoz. Hiába robot és kamu a nagy rész, a maradékot akarja megfizetni. A twitterhez viszont senki nem megy, mert még ilyen robot és kamu accountokon alapuló modellje sincs. Óriási pénz megy a netes reklámba, és ez két cégnél csapódik le, akár úgy is, hogy a pénzek nagy része megy a kukába, de ez egy ilyen modell. Nincs másik.

      Törlés
  2. Ha ED alakult lefelé április eleje óta, akkor 140-45-től 240-45-ig szép fogás lehet 2-3 hónap alatt

    VálaszTörlés