2021. december 22., szerda

Best Buy Corp. - elemzés

Szeptember közepén elemeztem, akkor 100 dollár alá vártam, és követni is kezdtem. Aztán folyamatosan emelkedett, novemberben csaknem 142 dollárig, ATH-ra. Az akkori elképzelésem megdőlt, ki is vettem a követett papírok közül, viszont november 23-án jelentett, és után hatalmasat zuhant az árfolyama. Most 97 dollár körül van, bekerült az eredetileg megcélzott sávba. Egy gyors elemzést megér.

Revenue and Net Income

Gördülő 12 hónapot nézve nagyon jók a számok, emelkedett a bevétel és az eredmény is. Az előző és a mostani Q3 között a különbség az, hogy a nemzetközi bevételek kissé visszaestek, de összességében 1,6%-kal több bevételt csináltak, mint 2020 Q3-ban. Az eredmény a Q2-höz képest jelentősen visszaesett, 734 millióról 499-re. Ez biztosan az egyik oka volt az esésnek. 


Payout Ratio

Éves és TTM szinten nincsen semmi probléma.






FCF Payout Ratio

-28 millió volt a free cash flow az előző negyedév 597-jéhez képest, de ennek az oka a Current Health and Yardbird felvásárlása 485 millióért, amit cash-ből finanszíroztak.




Earlier this month, we completed our acquisitions of Current Health and Yardbird, which will be reflected on our cash flow statement in Q4. The combined purchase price of the two transactions was approximately $485 million and they were funded with cash.

A 2022-es pénzügyi évre vonatkozó előrejelzésüket is frissítették (ez az aktuális pénzügyi év, nem egyezik a naptárival). Eszerint csak hajszálnyival igazították ki a negyedévvel korábbi outlook-ot:

FY22:

  • Revenue of $51.8 billion to $52.3 billion compared to the prior outlook of $51.0 billion to $52.0 billion
  • Comparable sales growth of 10.5% to 11.5% compared to the prior outlook of 9% to 11% growth
  • Non-GAAP gross profit rate2 slightly higher than last year, which remains unchanged
  • Non-GAAP SG&A2 growth of approximately 9.5% compared to the prior outlook of 9% growth
  • Non-GAAP effective income tax rate2 of approximately 20.0%, which remains unchanged
  • Share repurchases of more than $2.5 billion, which remains unchanged

Összességében én egyáltalán nem értem, hogy miért esett ekkorát, a számok egyáltalán nem indokolják ezt. Egy helyen azt olvastam, hogy a netes eladások voltak gyengék, de a novemberi és decemberi számok biztosan jók lesznek, itt a karácsony, nem hiszem, hogy tartósan 100 dollár alatt maradna az árfolyam. Ma megpróbálok 97-ért venni belőle.

Ha támogatnád a munkámat, a Patreonon megteheted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése