2023. szeptember 2., szombat

Best Buy Corp. - kereskedés

Ritkán szoktam az osztalékrészvényeim chartját nézegetni, leginkább olyankor, ha eladni akarok vagy bővíteni. Ezen változtatni fogok, a miértre a példa a Best Buy.

Havi:

1985-től emelkedett egy nagy impulzussal 2021 végéig. Ez a szerkezet elkészült, és 2022 óta ennek a korrekciója fut. Még éppen csak elkezdődött, de ha a [4] hullámhoz tart, az 11 dollár körüli árfolyamot jelent az évtized végére. Ezt persze nem lehet így megjósolni, de az tény, hogy egy impulzus után mindig korrekció jön, és ez a primary impulzus nagyon késznek látszik. Ha osztalékot fizet egy részvény, akkor persze nem olyan zavaró, ha esik az árfolyama, de egy osztalékopapírnál akkor szoktak jönni a nagy esések, ha baj van az osztalékkal: nem hiszik el a befektetők, hogy fizetni tud, vagy osztalékot vág.

Napos:

Egy majdnem 40 éves emelkedés korrekciója nem gyors, tehát van idő az eladásra. A napos charton látszik még az ATH (majdnem 142 dollár volt 2021.11.22-én), onnan volt egy esés 60 dollárig, és most a korrekció B hulláma fut, remélem, hogy 80-90 dollárig elmegy szeptemberben. 

80 felett akarom eladni, egyrészt mert még mindig gyűjtöm a pénzt, másrészt egészen biztos, hogy nem egy primary korrekciót akarok kiülni egy olyan részvényben, aminek csak 19 éves osztalékemelési múltja van. Ha begyorsul az esés, akkor nem biztos, hogy az osztalékfizetés lesz a legfontosabb dolga a menedzsmentnek.

Vagyonépítés osztalékkal, a könyvem. Elérhető epub, mobi, pdf formátumokban a Smashwords-ön, az Apple Books-on és a Google Play-en.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése