2022. december 16., péntek

Követett részvények - 2022. december

Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a hetes chartokat nézem, 4-5 gyertya születik egy hónap alatt, ennyit már érdemes újra kiértékelni. Leginkább azért csinálom, hogy az elképzeléseimet rendszeresen ellenőrizzem.

Változások a listán

Comcast (CMSCA) felkerült a figyelendő listámra, de egyelőre csak messziről nézem, mert kaptam két fontos figyelmeztetést is az elemzésemre: óriási az adóssága, és a havi chartnak is lehet egy olyan olvasata, ami szerint komoly esés előtt áll. Egy darabig azért követem.

Aflac Incorporated (AFL)

Ha az utolsó A hullámot eléri az árfolyam, a 64,66 USD-t, akkor kap egy megerősítést a számozás, addig lehet ez a felfelé menő szerkezet akár impulzus is. De az is lehet, hogy a 2022  júniusában indult emelkedés egy leading diagonal volt, aminek már vége lett, és most lesz egy korrekciója, és majd utána megy ATH-ra az árfolyam. Ez az elképzelés 52,07 alatt dőlne meg. Szóval nincs biztos tippem, de érdemes követni, mert jó áron megéri venni belőle.

Comcast (CMCSA)

A havi (logaritmikus) chart alapján nem szabad venni, mert 2008 augusztusa óta egy csatornában mozog, és annak is a közepe körül. Még sok évnek kell eltellnie addig, hogy kiderüljön, alul, vagy felül hagyja el a csatornát. Szépséghiba, hogy az Investingen csak 1980-tól van árfolyamadat, ezért az indulási pozíció nem pontos. De követni érdemes, már csak kíváncsiságból is.

Evercore (EVR)

A múlt hónapban felrajzolt elképzelésem még mindig él, és szerintem még hónapok kellenek ahhoz, hogy eldőljön, még korrigál, vagy már emelkedik. 90 alatt mindenesetre vennék belőle egy kis csomagot.



Vagyonépítés osztalékkal, a könyvem. Elérhető epub, mobi, pdf formátumokban a Smashwords-ön, az Apple Books-on és a Google Play-en.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése