2022. szeptember 15., csütörtök

Követett részvények - 2022. szeptember

Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a hetes chartokat nézem, 4-5 gyertya születik egy hónap alatt, ennyit már érdemes újra kiértékelni. Leginkább azért csinálom, hogy az elképzeléseimet rendszeresen ellenőrizzem.

Változások a listán

Best Buy (BBY) lekerült a listáról, a múlt hónapban vettem belőle annyit, amennyit akartam.

Bevásároltam a Target Corporation-ből (TGT) is, tovább célpontként nem figyelem.

Evercore (EVR) felkerült a követett cégek közé, a Top 10 ötödikje volt legutóbb, és a chartja nagyon tetszik. 

Aflac Incorporated (AFL)

Ha 57,19 USD alá esik, akkor az elképzelésemet megerősíti. Amíg felette van, addig lehet még emelkedő impulzus a mostani hullám (a negyedikjében jár), de szerintem most inkább az esés valószínű. Naposon és hetesen is RSI mehet 34 alá, akkor az árfolyam is 50 körülre érne.


Algonquin Power & Utilities Corp. (AQN)

Szépen ereszkedik a csatornában, ez a mostani eső hullám lehet akár impulzus is, akkor gyorsan eléri a csatorna aljat. A múlt hónapban még attól tartottam, hogy lemaradtam a vételről, a mostani ábra azt mutatja, hogy soha nem érdemes azon izgulni, hogy lemaradunk egy jó helyzetről. Vagy itt, vagy egy másik cégnél úgyis lesz lehetőség vásárolni.

Evercore (EVR)

Ez egy nagyon látványos ábra, bár az eleje nincsen meg (ez havi, nem heti chart). Az EVR 2006-ban ment a tőzsdére, és az árfolyamok nem egy nulla pontról indulnak soha, hanem az aktuális piaci trendnek és a cég állapotának megfelelően egy elliotti pozícióból. Itt egy leading diagonal érhetett véget 2021 októberében, aminek hiányzik az első hulláma, majd onnan indult el egy nagyobb korrekció. Ez lassan eléri az utolsó, meredek impulzus 61,8%-át. Időben nagyon rövid ez a korrekció, elvileg a teljes eddigi emelkedést kellene korrigálnia, ami évek, és nem hónapok. De a mértéke nem rossz. Simán lehet, hogy innen lassan valami B hullámban emelkedik 120 USD környékére (ez 30% plusz), és közben osztalékot is fizet és még jókat emel is. Elemezni fogom.

Ha támogatnád a munkámat, a Patreonon megteheted.

Írtam egy e-könyvet az osztalékfókuszú befektetésről és kereskedésről (természetesen Elliott hullámelmélete is szerepel benne), már csak a grafikusra várok, hogy elkészüljön a borítóval. Majd elmondom, hol lehet megvásárolni, remélem, érdekel titeket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése