2018. augusztus 8., szerda

Vector Group

Nagyon erősen gondolkozom azon, hogy kereskedésre is veszek belőle (osztaléknak már 17,8-on vettem a gyorsjelentés után), mert:

  • Szeptember közepén van mindig a split, amikor 100 részvényből 105-öt csinálnak.
  • Most egy olyan korrekció végén jár, ami még 2015-ben indult. A hetes charton a csatornák tökéletesek.

Ha mondjuk sikerül 17 USD-n venni, akkor:

  • A 21 USD szerintem fél éven belül elérhető, ez majdnem 23% emelkedés
  • A split miatt kapott részvények önmagukban 4,4%-ot jelentenek (ha 17-ért tudom eladni őket)
  • Van legalább egy negyedéves osztalék, ami 0,4 USD, ez 2,35% 17-es árfolyamon számolva
Ez így összesen majdnem 30%, feltéve persze, ha a 21 USD-t eléri az árfolyam. Ha marad annyi, amennyin veszem, 6,7% akkor is lesz rajta. Atyaég. Ha meg összeomlik az árfolyam, az osztalék akkor is jönni fog, legfeljebb lesz még olyan papírom, ami 9% felett fizet.

Egy ideje már csiszolom azt a módszert, hogy hogyan építek osztalékportfóliót úgy, hogy az nem kerül nekem semmibe. Ez lesz a teszt.

Az órás chart lényege csak annyi, hogy egy impulzus futogat. Az v hullám végén kellene vásárolni. RSI is támogatja, árfolyamalj kellene még divergenciával.

Érdemes még a yieldchart.com-ot is nézegetni. A papír történetében az én 17,8-as vásárlásommal elért 8,99%-os hozam az idő 35,8%-ban volt elérhető. Ez nem túl hízelgő, az AT&T-ben elkapott yield az például csak az idő 5,3%-ban volt elérhető (évi kevesebb, mint három hét, ha átlagolom). Viszont ez egy friss, feltörekvő papír, a jövőben egyre kevesebbszer lesz 9% feletti osztalékhozammal megvásárolható. Na, ha éppen esik még egy kicsit, akkor veszek.

Hetes:

Órás:




1 megjegyzés: