2016. szeptember 4., vasárnap

OTP

Pénteken 7400 fölé ment, új lokális csúcs. Két magyarázatom van a helyzetre:

  1. A június végétől futó emelkedés nekem nem tűnik impulzusnak, inkább korrektív szerkezet, ezért azt gondolom, hogy ez egy running flat B hulláma. A B magasabbra megy 10-15%-kal, mint az A kiindulópontja, tehát még mehet 7500 fölé is. Utána a C nem megy majd az A végéig. Pont, mint a Richternél. Ez a valószínűbb eset. Ez a B egyébként egy zigzag, aminek az eleje, az A hullám egy leading diagonal volt, a B-je ott középen egy tökéletes zz, és a C egy ending diagonal lehet, ami a harmadiknál tart. Eddig ezt háromszögnek gondoltam, most flat lett belőle.
  2. A korrekció már megtörtént, amit fent A-nak hiszek, az maga a négyes hullám, és ami most fut, az egy ending diagonal, egy ötödik hullám. Ez elmehet akár 7800-ig is, és csak onnan indul egy nagyobb esés.
A shortokat tartom, 8000 felett a KO, kiülhető az emelkedés. Egy longot talán veszek, ha a 7300-ra visszamegy. Akármi is fut, most egy diagonal van, aminek még nincs vége. Lesz egy lefelé menő ága és utána egy felmenetel. Ezt érdemes megjátszani, 200 -800 pont lehet benne. Majd választok egy olyan certit hozzá, amit nem ütnek ki könnyen. Most nem tudok, mert az Ertse rendszerében "Általános hiba" van. De könnyen lehet, hogy a TL20 lesz, ami most 1800 körül van. Hétfőn még nem hiszem, hogy veszek, de a jövő héten egy long beszálló kialakulhat.


D1:

H1:

1 megjegyzés:

  1. Tegnap vettem némi TL20-at (1888), mert szépen emelkedik. A shortokat tartom.

    VálaszTörlés