2016. szeptember 9., péntek

EON

Januárban kereskedtem utoljára Eonnal, akkor kimenekültem belőle. De kb. két éve figyelem, mert nagy lehetőséget látok benne. Nem kereskedni, inkább befektetni. És most mintha itt lenne a lehetőség a vásárlásra.

EWP szerint egy nagy impulzus megy lefelé 2014 decembere óta. Hogy előtte mi volt, azt nem érdemes elemezni. Sokat foglalkoztam vele, de a kereskedés szempontjából nincs értelme. Ha egy impulzus véget ér, akkor lesz egy korrekciója. Erre a korrekcióra gyúrok most.

EWP szerint, ha w(1) = w(5), akkor a valahol 6.55 körül van az alj, ahonnan el kellene indulnia egy komolyabb korrekciónak, ami akár 10 EUR-ig is futhat. És most nagyon erős fundamentális érvek mutatnak arra, hogy az árfolyam be fog zuhanni:

  • Hétfőn megy a tőzsdére a Uniper, amibe az Eon környezetszennyező erőműveit pakolták bele. Akinek van 10 Eon részvénye, az kap egy Unipert.
  • Az elemzések azzal foglalkoznak, hogy a Uniper árfolyama hogyan alakul az aukció során (beszakad, ha nem is az első nap, ez az általános vélemény). Azt nem látom sehol, hogyan alakul a Uniper függetlenedése miatt az Eon ára.
  • Ha 10 Eon részvényből lesz egy Uniper, akkor az nem lehet ajándék. Amennyit a Uniperen kaszál egy részvényes, annyit az Eonon veszítenie kell, hiszen ingyen pénz nincsen, a piac nem ajándékoz senkinek semmit. Ergo az Eon -9%-kal indít hétfőn. 7.3 EUR, vagy alatta. Bár lehet, hogy erre van valami technikai megoldás, hétfőn kiderül.
  • A Unipertől valószínűleg szabadulni fognak a befektetők (vannak alapok, akiknek muszáj lesz eladnia, mert nem GER30 komponens), tehát az Eon bukni fog azon, hogy 40% feletti tulajdona van a cégben. Lesz egy jó kis leírás, ami aztán levisz az árfolyamot 7 EUR alá. Na ott fogok belevenni, de sokat. 
Ha pedig nem jön be az elképzelésem, és nem indul meg felfelé, akkor legfeljebb az egyik legmagasabb osztalékot fizető cégbe fektetek be. Az se rossz buli.

W1:

1 megjegyzés:

  1. Vettem is 7,1 és 7,15-ért, kicsit korán, de sebaj. Nem kereskedni akarok vele.

    VálaszTörlés