2016. március 1., kedd

Richter

Richter long certiből hétfőn nem tudtam kiszállni, esett egyfolytában, de úgy gondolom, 5026-nál megvolt az alja. 38,2%-ot korrigált a 02.18-án indult impulzusból, mehet tovább felfelé.

Naposon RSI még bearish, de ha visszamegy 50 fölé, az jó jel lesz. Óráson bullish, most kellene megcsinálnia egy újabb sávozást a fenntartható bull-ig, 66 fölé. m15-ön csinált a bull sávozás után egy bear sávváltást, az volt a korrekció, és most mehet újra felfelé.

Ha 02.18 nem a korrekció vége volt, hanem csak egy A hullám, most még akkor is mennie kellene 5200 fölé, sőt, igazából 5300 fölé várom. Ha pedig már a w(5)-öt csinálja, akkor új ATH lesz.

Eladok valamennyit a certiből 5200 fölött, aztán a maradékot tartom.

m15-ön berajzoltam a csatornákat és a jeleket, ahol egy-egy hullám kitört és jelezte, hogy új hullám kezdődött azon a TF-en. Fehér a Kennedy trendcsatorna. Amikor átütötte a tetejét, onnantól lehetett tudni, hogy már egy harmadik hullám fut. Sárga az ideiglenes Elliotti trendcsatorna. Amikor abból lefelé kilépett majd le is pattant róla, az jelentette azt, hogy az már a negyedik hullám, ami fut. A kék a végleges Elliotti csatorna, annak csaknem a tetejéig el kellene mennie az ötösnek. Utána egy nagyobb korrekció, aztán mehet megint fel.

Napos:

Órás:

15 perces:

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jó a kontextus elemzésed (nekem tökéletesen lejön mit vízionálsz benne), csak nem Cimballi tanítványa vagy? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igen, Cimballitól tanultam :) Tavaly szeptemberben voltam a tréningjén, a leghasznosabban eltöltött idő volt a tőzsdei pályafutásomon. Te is?

      Törlés
    2. Igen, én is nála tanultam, tavaly 20 magánórát vettem márciusban. Szükségem volt egy komplett rendszerre. Sajnos az elliotti részre még sokat kell gyúrnom. Sokszor nagyon elköteleződöm egy irányba, rugalmasság hiánya, szemellenző fent van.

      Törlés
    3. Akkor még nem volt képben a csoportos oktatás :(

      Törlés
    4. Nekem meg pont az volt a bajom, hogy sok volt Elliottból, pedig az alapján nem lehet kereskedni, az csak egy mankó. Tart indőnként tréninget Cimballi, érdemes befizetni szerintem.

      Törlés
    5. Kimerült az oktatási keretem :)
      Esetleg folytathatnánk emailben mert nem szeretek mindent publikusan leírni, nick nevem + hun, és gmail-es [így a robotok nem szedik le innen :) ]

      Törlés