2016. március 18., péntek

OTP

Kezdem érteni a mozgását, legalábbis az utóbbi két hónapét. Bullish nagyon.

02.24-től egy nagyon erős impulzus ment fölfelé. A h1 charton berajzoltam, hol volt a legnagyobb forgalom, arra tükröztem az aljat, és mit ad isten, szinte a mai 6997-et adta ki. Ha kisebb TF-en megnézném, talán még pontosabban hozná az értéket. De nekem ennyi elég, mert a h1 csatornái is azt mutatják, hogy ennek az impulzusnak ma vége lett.

A h1-en a w(iii) és a w(v) csúcsokhoz kicsit alacsonyabb RSI értékek tartoznak, ezek is a hullám végét jelzik.

m15-ön RSI bearishba váltott, egy csoda impulzus jött le. Indul a w[iv], egy zigzag. m5-ön már sávozott is a bearish tartományok között.

Talán most elkapom a drágát, és keresek rajta egy csomót ismét. Raffi után ez a második aranybányám, bár ha nem igyekszik, a Richterrel befogom.

A tervem az, hogy kivárom a korrekció korrekcióját, a [iv]/(b)-t, és onnan egy shortot indítok TS08-cal a (c)-re. Utána long TL19-cel, hogy elkapjam az emelkedést, ami 7400 fölé is viheti simán. Tehát 6870-ig visszamászik a jövő héten, utána 6600, ezt fogom shortolni, és utána a long, ki tudja, meddig.

D1:

h1:

m15:

m5:

5 megjegyzés:

  1. Grat a számozáshoz! Ez lesz a jó szerintem is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Párszor már azt hittem, megvan a tuti képlete, hát eddig még nem jött be, de majd most talán.

      Törlés
  2. Csak egy gondolta az OTP számozáshoz.

    Amennyiben háromszög ott van ahol számoztad, akkor az az adott trendszint utolsó előtti hulláma, azaz vagy 4. vagy B hullám. A kérdés, hogy nagyobb tf alapján melyik lehet?

    Nem tudom a választ a kérdésre, ötleteim vannak a szerkezetre, de ez lesz az, amit konkrétan majd csak utólag fogunk tudni biztosan beszámozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezen a felbontáson ez mindenképpen négyes szerintem. A te rajzodat néztem már többször, azon a tf-en valóban lehet ezt a szerkezetet hármasnak számozni, de azt gondolom, kereskedés szempontjából egyelőre mindegy. Megy fel egy impulzus még valameddig, azt kell majd meglovagolni, aztán várni és nézni, mi lesz.

      Törlés
    2. Igen, ez a lényeg! Nem tudom pontosan mi történik, de azt igen, merre van előnyöm kereskedési szempontból, melyik irányt támogatja a magasabb tf.
      Az igazán szivatós - szűkebb körben egy ideje mondom- egy hosszúlábú ED lenne, meglátjuk, kereskedési jelekben erősebb a piac, mint h pontosan megtudjuk mi megy most. Napos Bull zóna, hetes sávhatár.

      Törlés