2016. november 26., szombat

OTP

A péntek reggeli 8083-as maxot az Investing csak napos charton mutatja, intraday-en nem, érdekes. És a 11.23-i 7960-as alj sem jelenik meg a chartokon. Valahogyan számolja a gyertya értékeit, nem pedig a kereskedési adatokból veszi, utána kellene néznem. Mindenesetre nem lehet jól csatornát rajzolni rajta emiatt, bűvészkedni kell egy kicsit.

Nagyon a végét járja a (v)/iv hullám, de még benne vagyunk, szerintem nincsen vége. H1-en látszik, hogy letört az ideiglenes csatornából, ez bizonyítja, hogy már nem a (v)/iii hullámban vagyunk, ami 10.13-án indult. De nincs divergencia, és nem csinált új aljat az utolsó impulzus, 7960-ról visszafordult. Márpedig ha a (v)/iv egy flat, akkor új alj kellene a (v)/iv/[A]-hez képest, és az 7932 volt. Kellene még egy hullám lefelé, 7890 körüli értékkel, ez fejezné be a [C]-t. Ennek ellene szól, hogy most éppen a 23,6%-ig korrigált vissza, ami egy négyesnek nagyon jó fibó szint.

Ha hétfőn lesz új lokális alj, akkor érdemes a longot megfontolni. Ha nem lesz, akkor nő annak a valószínűsége, hogy a (v)/iv egy háromszög, és annak a belső hullámait ilyen TF-en nem érdemes kereskedni. Vagy csak egyszerűen lemaradtam egy long beszállóról. Nem nagy veszteség, pár száz pontnál nincs benne több.

H1:

M15:

3 megjegyzés:

  1. Szia Zarta!

    Alament a 7932-nek, a 7912-es lokalis aljig. Nyitottal longot, ha igen, akkor ebben a hullamban meddig varod fel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem nyitottam, de most bent állok vételen 8000 alatt, és nem certi, hanem papír, hogy ne legyen kockázat a kiütés. Ha kapok, akkor 8300 körül adnám el, de azt sose lehet tudni előre, a mozgástól függ.

      Törlés
  2. Köszönöm. Nagyon jól eltaláltad, hogy 7932 alá kellene még mennie. Az 1H és az annál kisebb TF-eken szintén látni lehetett, hogy először le, majd fel kellene mennie, ahogy gondoltad és meg is történt. A német és amerikai indexek csökkenése miatt holnap lehet, hogy nem menne felfelé, aztán lehet, hogy holnap azok is felfelé fordulnak az OTP-vel együtt.

    VálaszTörlés