2016. november 23., szerda

DAX daytrade - hamis csúzli

Van úgy, hogy kialakulni látszik slingshot, de mivel rossz helyen van (például nem egy alakzat vége felé, ahol tipikusan előfordul), érdemesebb megjátszani azt, hogy az árfolyam majd úgy alakul, hogy mégsem lesz csúzli. Ma volt egy ilyen trade-em.

Bullish Slingshot: magasabb árfolyamaljhoz alacsonyabb RSI érték társul. Az árfolyam utána nagy valószínűséggel kilő, hogy az RSI be tudja hozni a lemaradását.

Az első ábrán egy három gyertya széles BuSS látszik. Egy szépséghibája van csupán, hogy az utolsó gyertya még nem készült el. Majd csak akkor beszélhetünk Bullish Slingshot-ról, ha annak a kész gyertyának az alja magasabban lesz, mint az alakuló BuSS jobb lábának az alja. Ettől alj egy alj, hogy előtte és utána is magasabb az árfolyam.

A bal láb egy alj, és egyelőre a jobb láb is egy alj, mert az előző és követő gyertya alja magasabb, mint a jobb láb alja. De az utolsó gyertya még nem készült el.
A kontextus a kékkel rajzolt csatorna volt, a szignál a rossz helyen alakuló BuSS. A feltételezett BuSS-t követő gyertya tetejéhez közel léptem short poziba, mert arra számítottam, hogy már az a gyertya egy új aljat csinál, és nem engedni kialakulni a BuSS-t. És utána az árfolyam halad a csatornában lefelé, minimum a hamis-csúzli bal lábáig, hogy szélesebb BuSS se alakulhasson ki. A divergenciából így konvergencia lesz.

A második ábrán látszik, hogy milyen szépen helyrehozta az árfolyam ezt a hamis csúzlit. Egyre csak jöttek a fekete gyertyák, és kialakult az egyszerű konvergencia. A kék csatornához érve zártam a pozíciót, a nagy kanócokból látszik, hogy ott volt valami M1-es korrekció.

Csúzlinak nyoma sincs, alacsonyabb árfolyamaljhoz alacsonyabb RSI érték tartozik.
10649-en indítottam a sell-t, SL 10665 volt, 10612-n zártam, RR = 1,53.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése