2016. november 30., szerda

DAX

Keveset kötök mostanában, nincs időm a daytrade-re. Nem is baj, mert nagyon nehéz a DAX-ot számozni, egy sávban mozog régóta. Van két verzióm, feketével és pirossal számozva (a piros számokat nem mindenhol írtam a fekete mellé, csak a lényeget):

  1. Fekete: elkészült a [B] hullám, 10830 a vége, és onnan a [C] megy lefelé. A [C] első és második hulláma a Trump esés és annak a hirtelen korrekciója, ez rendben van. De ami utána jön, az nagyon problémás, egy nagyon hosszú szakasz tele hármas szerkezetekkel. Ezt majd akkor tudom beszámozni, ha lesz egy egyértelmű elmozdulás valamelyik irányba.
  2. Piros: még nem készült el a [B] hullám, és ami a [B]/3 után jött, az egy háromszög volt. Nagyon szépen megrajzolható, a [B]/4 az a Trump esés vége, ami utána jön, az a [B]/5, ami egy impulzus. Ez a korrektív szakasz pedig ennek az ötösnek a negyedik hulláma, a [B]/5/[iv]. Ebben az a hiba, hogy a [iv] hullám legalább tízszer olyan hosszú időben, mint az előtte levő [i] - [iii], és ez túl sok, a harmadik hullám maximum négyszerese lehet a négyes. Esetleg a hihetetlen sebesség, ahogyan a piac pánikolt majd megnyugodott az amerikai választás után, magyarázhatja az extra hosszú négyest.
Ha a fekete az igaz, akkor előbb lesz 10000, mint 10830. Ha a piros, akkor 10830 fölé megyünk, és csak utána esünk. Most éppen a pirosat tartom valószínűbbnek.

Egyébként még mindig azt hiszem, hogy esni fogunk hosszabb távon, mielőtt meglódulnánk felfelé. Sőt, simán lehet, hogy ez a a trendszint, amit [A] és [B]-vel jelölök, egy háromszög. Akkor pedig 2017 is egy jó nagy sávozás lesz 11000 és 8000 között.

H4:

H1:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése