2016. június 7., kedd

DAX

Tegnap és ma volt 5 shortom, mindegyik pluszos, de csak egy sikerült igazán jól, ahol a belépőm is jó volt, meg a zárásom is. 93 DAX CFD trade-em volt eddig, 74 nyerő, ami 79,57%-os arány. Túl régóta tart a széria, ilyenkor szoktam egy jelentőset bukni. Azért igyekszem elkerülni.

Szerencsére a daytrade-hez nem feltétlenül kell pontosan számozni nagy TF-en a hullámokat, nagyon sok variáció van, és csak utólag lehet eldönteni, melyik volt a jó. Az biztos, hogy a csatornákkal elég jól be tudom lőni, meddig tart egy hullám, és ez elég ahhoz, hogy nyerő irányba kereskedjek.

Elég zavarosan tudom csak megfogalmazni, miket figyelek, nagyon sokféle verzió létezik. De leírom, hogy később ne kelljen újra feltalálnom mindent. Csak visszaolvasom ezt, és megnézem, melyik irány a valószínűbb.
  • Ha a DAX visszapattan a H1-en látható kék csatornáról (10350-ig megy mondjuk), akkor bearish, és megindulhat a kék csatorna aljáig, 9600 felé. Ez elég valószínű, mármint az, hogy 10350-ig elmegy. DT-re megjátszom, ha 10250-re leesik, és utána fordul, akkor van benne egy kis long 10350-ig holnap vagy holnapután.
  • Ha nem pattan vissza, hanem megy tovább, akkor a D1-en berajzolt Kennedy-csatornát figyelem (fekete, ATH-tól indul). A chart vége nem olvasható, mert H1-en számoztam, és a D1 nézet összehúzza, de nem kellenek a számok a lényeghez: 
    • Ha a DAX meghaladja a H1-en jelölt [B]-t (10486), akkor nem igaz az a számozásom, hogy most egy [C] megy lefelé (egyre kevésbé hiszek benne, nem ennyire egyszerű a DAX). 
    • Ha 10486 fölé megy, akkor már elmegy a fekete csatorna tetejéig, nem állítja meg semmi. Értéke attól függ, milyen gyorsan/lassan tart oda, minél lassabban, annál kisebb lesz az értéke. 10600 lehet mondjuk, de ez hosszú menet lesz.
  • Ha visszapattan innen, akkor újra bearish, ha átmegy rajta, akkor új ATH. 
D1:

H1:

M15:

2 megjegyzés:

  1. Szúrja a szemem az a sávos RSI beállítás... olyan ronda :)
    Küldök mailben egy mt4-es sablont hozzá ;-)

    VálaszTörlés