2016. április 8., péntek

DAX

Ma volt az első olyan CFD kereskedésem, amivel szinte teljesen elégedett vagyok. Short 9645-ről 9613-ig, stop 9680-on, a célár 9600 volt, amikor nyitottam, erre az RR = 1,29 volt. A zárás miatt RR csak 0,91 lett.

A short előtt volt egy kis longom, és amikor az m15-ön néztem a felfelé menő hullámot, rájöttem a tutira:

  • A h1-en egy csatornában jön lefelé az árfolyam 10096-ról. Amíg ebből a csatornából nem lép ki, addig ez a hullám megy lefelé. Egy egyes egyébként, felfelé kellene kitörnie majd.
  • Az m15-ön a 9441-ről indult hullámra felraktam egy trendcsatornát, és nagyon jól látszik, hogy a második impulzus az nem felfelé tört ki, hanem szépen ellaposodott. Tehát nem egy impulzus harmadik hulláma volt, hanem C, és a szerkezet egy ZZ, nem impulzus.
  • A ZZ végén zártam a longot, és kerestem a szignált. Amikor minden TF-en irányba állt az RSI (h1-en lefordult a felső senki földjéről, m15-ön 50 alá ment, m5-ön másodszor is 50 alá bukott), és m1-en egy impulzus is kialakult, indítottam a shortot.
  • Utána m5-ön rajzolgattam a csatornákat, hogy a lefelé menő impulzus hullámait elkapjam. Amikor pedig a végleges Elliott-i trendcsatornából (zöld) is kitört, és impulzus-szerűen megindult fölfelé, akkor kerestem egy kiszállót, az előző gyertya testébe raktam a tp-t, és be is kötött. Az ötödik hullám csonka volt sajnos, nem ment le a célárig, de sebaj.
Ki lehetett volna 9600 alatt is szállni, de inkább megkerestem a fordulót, és ott zártam. Most korrigál egyet, aztán megy tovább lefelé 9400 felé. De hétvégére nem akartam nyitott pozíciót, történhet bármi.

MT4 képet rakok most föl, ezzel is szoktatom magamat a kereskedéshez. És át kell térnem a futures chartok használatára a DAX helyett, elvégre a frankfurti börze zárása után is hullámzik az árfolyam.

MT4:

2 megjegyzés:

  1. "elvégre a frankfurti börze zárása után is hullámzik az árfolyam."

    Na végre máááááááár... ;-) Mi Macival anno pont ezen ok miatt tértünk át, de a mai napig nem értik sokan, hogy miért... ha futit fogsz követni, rá fogsz jönni egy csomó eddig megmagyarázhatatlan fordulóra, szakadásra, stb...

    Egy kis érdekesség... ha megnézed H1 RSI-t... teljesen ellentétesen megy az árral szemben... de nem amolyan divergens módon, hanem folyamatosan ellenkezőleg tendál... Ezt ha keresek ilyen eseteket, akkor valahol a H1 hullám közepén szokott kialakulni.
    Grat a tradekhez! Igazából már csak azt nem értem, hogy hogy sikerült azt a jobb oldali sok mínuszt összeszedni, miközben jól látod a dolgokat.
    Olajat alapul véve, ahol feltehetőleg egy zz megy fel, annak is a csúcsa körül járhatunk, jövő héten olaj esést várnék. Hétfőn hajnalban kínai adatok, kedden megint. Lehet ott lesz valami olyan ami nem fog tetszeni a piacoknak, mert jövő héten lefele várnék pár dolgot... utána várnám a korrt fel. (Ugyanakkor Daxban jól mutatna egy 9780-800 környékre a további esés előtt, de egyelőre ezt folyamatosan visszaverik. Így én továbbra is shortban.

    Kontra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd megvilágosít a futi DAX engem is :)

      A mínuszok azért ilyenek, mert a trade-ek százalékos végeredményét adom egymáshoz, függetlenül attól, hogy 100 certi vagy papír, és attól is független, hogy mennyit is buktam vagy kerestem. Elég félrevezető, de szeretem nézni, mert motivál. Mindenesetre van egy igazi táblám is, ahol a forintokat meg eurókat nézem, nem a százalékokat, az pluszos szerencsére. Majd egyszer átvariálom, ha kitalálom, hogy érdemes kirakni.

      Törlés