2016. április 1., péntek

Richter

A Richter mozgásával régóta vannak problémáim. Egyértelműen bullishnak gondolom, bár RSI szerint nem annyira egyértelmű ez a bull.

Az egyik nagy problémám volt, hogy a 2015.04.28-i w1 4780 volt, a 02.18-i alj, amit w4-nek gondoltam, az meg 4779. A másik a 02.18-tól kezdődő mozgás, ami nem volt túl meggyőző sem leading diagonalnak, sem impulzusnak. Na de kaptam egy jó értelmezést Steftől, és most minden világos. Legalábbis addig, amíg újra össze nem zavarodok. Ide is másolom:
Én nem feltétlen gondolom ezt simán 4/B-nek fel. Ez bármi lehet, mert 3800-ról 3 hullám ment fel, majd a csúcsról 5 le, és most megy fel valami. Amennyiben 4-es fut, akkor nem mehet 4800 alá, tehát ez nem lehet exp-flat csak running flat. ZZ sem lehet, mert akkor bezár az 1-es területére. Így is benne járt.
Ezek miatt a bull verzióban B megy fel és csak running flat lehet belőle, mert minden más belemegy az 1-esbe. Tehát a B-nek ehhez ATH-ra kell mennie és onnan vissza újra 5000 környékére (bull csapda!).
Igen. Nem zár a négyes az egyes területén, és nem kell erőltetni az impulzust, mert ez a mostani fel egy B. RSI emiatt nem egyértelmű.

Ha a B egy DZZ, akkor mondjuk 03.22-én indult a  második ZZ. Akár meg is csinálhatja az új ATH-t, az A kiindulási pontja fölé megy így. Utána valami nem túl erős lefelé, ami nem éri el a 4779-et.

Elolvastam újra Cimballi füzetét a flat-ről, minden stimmel, amit írt. A tovahaladó (running) kifejezés arra utal, hogy a flat alakzatot megelőző trend tulajdonképpen a korrekció alatt is folytatódik, írja. Ha nem a legmagasabb irodalmi igényességgel írnám ezt a blogot, azt mondanám, beszarás.

Longolni persze nem fogom, B-be nem veszek bele. Ha lesz új ATH, akkor onnan egy shortot azért megengedek magamnak.

D1 mutatja a lényeget:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése