2017. január 10., kedd

DAX

Hetes chartot nézegetem, hogy jobban megértsem a mozgását. Ad adta az ötletet, hogyha egy hosszan emelkedő szakaszt nem tudunk beszámozni a sok kis korrekció és emelkedés miatt (minden korrekciót megvesznek a bikák), akkor érdemes nagy TF-en ránézni, mert valószínűleg annak a trendje az erős, és minden kisebb TF mozgását felülírja.

Két fő verzió lehetséges:

  1. Még nem ért véget a korrekció, és a IV hullám fut, a IV/[B]/(C). Ha a (C)-nek vége lesz, akkor indul a [C], ami majd befejezi a IV-et. 
    1. Ha flat a IV, akkor a most futó hullám akár ATH-ra is mehet, és ha jön utána a [C], akkor a flat típusától függ, meddig esik le. Szóval mehet 12400 fölé, de 12000-ig szinte biztosan, majd 8700 alá (expanded flat), vagy bőven 8700 felett megáll (running flat).
    2. Ha triangle a IV, akkor hamarosan vége ennek a hullámnak, és jön majd le egy hármas, a [C], utána a [D], majd az [E]. Évekig sávozgat 12000 és 8700 között.
  2. Vége a korrekciónak, és amit én [A]-nak jelölök hónapok óta, az valójában a IV. 
    1. Onnan megy fel egy ending diagonal. Más nem nagyon lehet, mert az első hulláma hármas szerkezetű, leginkább zigzag. Nemsokára indul egy komolyabb korrekció, a [4], ami hetekig, hónapokig fut, és nagy valószínűséggel 10800 alatt ér véget. Utána újra fel, nem biztos, hogy ATH-ra. És onnan a kiindulása alá, 8700 alá.
    2. Van még a Caldaro-féle számozás, az 1212. Ebben egyáltalán nem hiszek, egy csatornatetőt nem így kell átvinnie egy hullámnak, hanem valami 3/3-nak kellene a legnagyobb és legerősebb gyertyával.
Nem tudom, melyik lesz a nyerő verzió, DT-nél nem életbevágó az ekkora TF. Ha másért nem, azért jó a verziókat áttekinteni, hogy egy év múlva elmondhassam, ugye, én megmondtam.

W1:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése