2015. október 22., csütörtök

Erste

Ezt még tartom, nem adtam el, most éppen +2,56%-on állok. Nagy reményeket fűzök hozzá, de kétségeim is vannak. Azért írok róla, hogy átgondoljam az opciókat.

Naposon látszik, miért is vettem bele. Egy fantasztikus impulzus fut 2014.10.16 óta. Most jut eszembe, hogy ekkor indult meg a legtöbb német papír, amik azóta már javában korrigálnak, ez meg még mindig megy felfelé. Tényleg lassú a bécsi tőzsde. A VW 03.17-re érte el a w5 csúcsát, ez meg még most is keresi.

Ezen a charton az is látszik, mi a másik opció. Simán lehet, hogy a w(4) még nem ért véget, az csak a [W] volt, és a korrekció nyúlik. A w(3) 50%-át korrigálta vissza, ami nem rossz érték egy negyediktől, de akkor is, benne van a lehetőség, hogy időben még korrigálni akar, ha értékben nem is. Ez viszont azt jelenti, hogy 09.29-én nem a w(5) indult meg, hanem csak az [X]. És most nem egy impulzus harmadik hulláma fut, hanem az X befejező C-je.

Óráson ez nagyon látványosan megjelenik, a w1 az egy hármas, nem pedig impulzus. Oda is írtam, nehogy elfelejtsem. A kérdés az, hogy ez mit jelent. A w(5) egy ending diagonal lesz, ami öt hármasból áll, vagy most még csak az X fut, ami összesen három hullámból állhat. Ebből két hármas már megvolt, most egy záró impulzusnak kellene jönnie.

Ha a most futó hullám impulzus, akkor X fut. Ha a most futó hullám is hármasnak számozható, akkor egy ending diagonál fut, és még van benne valamicske erő. Bár ED-ben is lehet ötös szerkezet, mondják egyesek.

Óráson egyébként nagyon szép a hármas. Pontosabban a [iii] of 3. Szűk trendcsatornában mozog, erős impulzusnak tűnik. RSI is bullish. 28-ig szinte biztosan elmegy. Ott egyébként 6,08%-on leszek, RR = 0,64.  Viszonylag távoli stoppal léptem be, emiatt nagy volt a kockázat. De most már ideje feljebb húzni, pl. 25,4-re, a w2 alja alá. Vagy 26,8-ra, a w[i] csúcsa alá. Itt már profitálnék a trade-ből, ha kiütne.

És akkor most a kedvencem, a szimmetriapont. 27-es árfolyamnál volt a legnagyobb forgalom és az RSI maximum is ebben a hullámban volt. A w[iii] 26,09-től indult, ezt feltükrözve a 27-es középpontra 27,91 jön ki célárnak. Ez a w[iii] vége, ezt fogom eladási árnak megadni. 27,85-öt mondjuk. Ez +5,51%-ot jelent, és nagy-nagy biztonságot. Nincs w4, ami ki tudja, mennyit korrigál árban és időben, és nincs w5, amit nem érdemes megjátszani, mert utána nagy retracement lesz, illetve neház elkapni a végét.

Napos:

Órás:

30 perces:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése