2017. november 30., csütörtök

OTP

Van egy kis long lehetőség az OTP-ben, holnap lehet, hogy veszek TL20-at, persze nem hosszú időre:

  • A 9923-as aljról nem történt rendes korrekció, 50% alatt elakadt, H4-en rajzoltam.
  • Ugyan bezárta a 11.22-i rést, de nem csinált új lokális aljat (bár nagyot korrigált 10400-ról, 78%-nál is többet).
  • H4-en RSI nagyon szépen mozog, csinált magasabb aljat és tetőt is, most mehetne 66-ig vagy fölé is akár.
  • Naposon RSI kezd normálisan viselkedni, itt is mehet 50 fölé, akár 66-ig, szép konvergencia van.
Valószínűleg még bőven a [iv]/(b) fut, annak jöhet most a c hulláma 10570 körüli árfolyamig. Ezt akarom megjátszani.

Hosszabb távon nagyon érik a korrekció, 8700-8100 közé csak le kellene mennie, hogy utána még emelkedhessen. De jelenleg fogalmam sincs, hogy mi fogja oda vinni. A hetes charton látszik, hogy milyen nagyot ment 2015 augusztusától.

3-400 forint emelkedés talán van benne, mielőtt újra 10000 alá megy.

W1:

D1:

H4:

2 megjegyzés:

  1. Indulj ki abból, hogyha neked nincsen selytésed sem arról, hogy mi vinné le az OTP árfolyamát 8100-8700ft sávba, akkor a többségnek sincsen. Mert a többség a 10 ezer alatti tartományban már nem vár esést, ergo megveszi azt.
    berlini

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy általában: esés nélkül nincs emelkedés, mert a vevők egyszerűen elfogynak. Hogy mi lesz az, ami a hangulatot annyira elrontja, hogy sokan 10000 alatt sem mernek majd venni, azt nem lehet tudni. De azért volt már ilyen, és lesz is: Csányi elad, bankadó jön, egy hasonló bank csődbe megy, az ukránokat lerohanják az oroszok, EKB csökkenti az eszközvásárlást, lehet bármi, mert bármikor lehet okot találni a pánikra. Nem tudom, hogy mikor, nem is akarom shortolni, de most kifejezetten nem jó megvenni hosszú távra ezen az áron szerintem.

      Még persze long, és jó a bank, egyetértünk. De én két hét alatt akarok 400 forintot keresni rajta, és többet nem hiszem, hogy lehet egy huzamban. Ott majd dobom, és várom, hogy mi lesz. Ha rohan 20000-ig, az se lesz baj, mert én amit akartam, azt megkerestem.

      Ne keverd össze a shortos károgást a kockázatkerüléssel. Certit pár héten túl nem akarok tartani, és én úgy látom, hogy most ennyi van benne.

      Emlékeim szerinte neked hitelből is van papírod, na az a magas kockázat. Arra azért vigyázz, hogy ne a vágyaid befolyásolják a döntéseidet. Elég gyorsan el lehet égetni a nyerőket, tapasztalatból mondom.

      Sok sikert és sok pénzt!

      Törlés