2017. november 9., csütörtök

Deutsche Bank

Van két komoly hedge fund, akik shortolják, mindkettő hétfőn jelentette, hogy növelte a pozícióit. Nem tudom, milyen határidők vannak a riportolásra, a jól hangzó "A jelentős nettó rövid részvénypozíciók bejelentése az illetékes hatóságoknak" cikkelyben az van, hogy amikor eléri a küszöbértéket. Hétfőn nyitott shortot jelentenek hétfőn? Vagy a péntekieket? Nem tudom.

Mindenesetre iszonyatos esések nem jöttek a héten, sőt, tegnap és ma jót emelkedett. Lehet, hogy ezt benézték, vagy esetleg ezzel fedeztek valami egyéb ügyletet. Mindegy.

14,8 körül van egy komoly ellenállás, már többször nekifutott, ma végre átvitte. Ha marad holnap is felette, akkor az jó jel, különösen úgy, hogy a DAX közben komolyat esett.

Ha pedig holnap is zöld gyertya lesz, akkor a hétfőt érdemes lesz figyelni, az utóbbi hónapokban soha nem sikerült háromnál több emelkedő napot csinálnia egyfolytában. Mondjuk ennek nagy jelentősége nincsen. Lehet, hogy a shortos alapok három gyertya után ugranak rá mindig, mert van egy ilyen ideges túlmozgásuk a DBK-ra.

Napos: RSI mehet 66 fölé, tökéletesen sávozott. A forgalom az sajnos nem nő, jobb lenne, ha az is emelkedne az árfolyammal.

RSI H4-en már egy már egy ideje a bullish sávok között mozog, tartsa meg ezt a jó szokását. Itt próbáltam beszámozni a w3-at, ami egy leading diagonal-lal kezdett, utána egy WXY jött, és most kellene egy meredek emelkedéssel kitörni. Ha impulzus fut.

H1-en a csatorna, amiből ugyanúgy ki kell törnie, mint a H4-re rajzolt csatornából.

Tartom, már a múlt heti 13,9-es vételemen is 7% haszon van, de sokkal többet nézek ki belőle.

D1:

H4:

H1:

1 megjegyzés:

  1. Eladtam ma egy kicsit abból, amit hónap elején vettem 13,9-ért. 16,2, 15,9%.

    VálaszTörlés