2015. december 11., péntek

Raiffeisen

Eltelt egy kis idő, alakultak a hullámok, alaposabban ránéztem a chartokra. Sajnos nem tiszta a kép. Naposon RSI még éppen bullish, mostanában kellene felfelé fordulnia. Ha megindul, akkor most már jönni fog a 16 (az óvatos célár), de utána akár a 19 is. Ha nem fordul, nos, akkor bukni fogom a kockáztatott pénzemet.

Az a hullám, ami 09.29-én indult, lehet, hogy az elején tart, de akár már véget is érhetett:

  1. Számozható zigzag-nek: volt egy impulzus az elején (az A), utána egy triangle (ez volt a B), és utána ismát egy impulzus (a C), és ezek együtt kiadták a (C)-t, ami azt jelenti, hogy 11.23-án elkészült a w[4]. Azóta pedig nem korrekció fut, hanem a w[5] első hulláma. Ha a jövő héten a naposon RSI 34 alá esik, akkor ez a nagyon valószínű, és dobni fogom a papírt, ha addig a stop ki nem vág. Naposon ez a fehér számozás. Hoppá, most, hogy átgondoltam, ez nem lehetséges verzió, mert a (B) egy háromszög volt, azaz utolsó előtti hullám, és utána mindenképpen egy ötös szerkezet kell a befejezéshez, ez meg csak egy hármas. Szóval nincsen kész az alakzat, hacsak ez az egész nem egy impulzus volt (lásd a 3. verziót).
  2. Tekinthető úgy is, hogy a 09.29 - 11.23 között futó hullám még csak az első hármasa a (C)-nek, és nem maga a (C), és a (C) egy ending diagonal lesz. ZZ volt az A, és utána egy flat vagy ZZ a B, ami 38%-nál egy kicsit többet korrigált. Ha megindul felfelé a jövő héten, akkor ez a valószínű verzió. Persze előfordulhat, hogy megy még lefelé, bár nagyon szép impulzust mutat az órás chart, akár el is készülhetett. Ezt kékkel számoztam naposon, és az órásra csak ezt a verziót írtam fel.
  3. Lehet, hogy a (C) egy impulzus lesz (vagy volt), és a 09.29 - 11.23 között futó hullám egy impulzus. Nagyon béna impulzus lenne, ha ilyen lenne, mert a legmeredekebb, leginkább emelkedő része így nehezen számozható hármasnak, márpedig a 10.02 - 10.12 közti szakasz egy ízig-vérig hármas hullám.
A 2. verzió mellett szól minden. Ollé!

Napos:

Órás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése