2015. december 5., szombat

DTAG

Az OPEC mellett egy másik nagy szervezetre is megorroltam a héten, az Európai Központi Bankra. Mintha ezek figyelnék a vásárlásaimat, és direkt úgy alakítanák a világgazdaságot, hogy kibabráljanak velem.

Draghi bejelentette azt, amit mindenki már beárazott, és ezt a piac nagy csalódásként érte meg: nem jött semmi kellemes meglepetés, semmi új hír. Sajnos a DT zuhant a legnagyobbat, ami érthető, ha belegondolok. Már az (5) of [3]-ban volt, annak is a végén. Két dolog történhetett vele: új csúcs, és utána letörés, vagy simán csak egy letörés.

Hazardíroztam, és a megmaradt fél pakkomra a 17,5-ös céláram fölé raktam be eladást. Nem jött össze, letört az árfolyam. Stop nem volt, Ersténél nincs lehetőség egyidejű eladásra és stopra (ami mellesleg kiütött volna 16,3-nál).

Most várok egy kicsit, hogy visszajöjjön pluszba az árfolyam. Ezt gyanítom:

  • Most a w[4]-ben vagyunk.
  • A w[2] kb. 20 napig tartott, a négyesek általában hosszabbak, ez is el fog futni pár hétig.
  • A 17,57-es csúcstól egy flat futott, 3-3-5. Ez volt az A of [4] hullám. Ha szerencsém van, 16,05-nél megvolt az alja, és nem megy lejjebb.
  • A korrekciók gyakran az egyel kisebb trendszint négyesének legmélyebb pontjáig korrigálnak vissza, ez bőven teljesült, a w(4) alja 16,37 volt.
  • Lesz egy B, ami felviszi az árfolyamot valameddig. Lassú lesz és idegőrlő. 
Valahol el fogom adni a maradék csomagot. Úgy akarom, hogy pluszban legyen azért ez a DT vásárlásom, ehhez 16,28 fölé kellene mennie az árfolyamnak. Nagyon valószínű, hogy ennyi összejön. Utána pedig megint bevásárolok, és a w[5]-öt meglovagolom.

Az OMV-hez hasonlóan itt is tanultam egy fontos dolgot. Ezt írtam november végén:
A right look elve szerint ha egy hullám impulzusnak és zigzagnek is jelölhető, akkor - amennyiben a momentum nő a hullámon belül - impulzusnak illik tekinteni. Az órás charton a [i]-vel jelölt hullám pont ilyen, emelkedő RSI tartozik hozzá, ezért inkább impulzus. Ekkor viszont nem a w3, hanem annak csak az első hulláma. Bár jobban megnézve az RSI-t, benne van az is, hogy ez egy nagyon aszimmetrikus zz, és ahol a hullámon belül az RSI maximuma van, ott van a zz első impulzusának a vége. De ezt inkább félreteszem, mert a ma délutáni chart annyira gyufaszálas, zöld gyertyák egymás után, hogy valószínűbb az impulzus ([iii] of 3, a legerősebb emelkedés), mint valami gyenge diagonálocska. Majd meglátom, mi lesz a vége, és tanulok belőle.
Nos, a momentumnak végig kell nőnie, csak akkor impulzus az impulzus. Ez nem az volt, a w(5) egy ending diagonál volt, csupa hármas szerkezetből állt. Óráson beszámoztam.

Napos:

Órás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése