2024. július 28., vasárnap

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválasztotta magáról az anyacég, és ez nagyobb tulajdonosi jutattás volt, mint amit az osztalék felezésével elvettek. Ott úgy gondoltam, ha kitart ez a jó hangulat, akkor nyerőben tudom eladni a részvényeimet, mert azért a kevéske osztalék miatt tartani már nem érdemes. 

Most pénteken közzétették a negyedéves jelentést, amire 23%-ot emelkedett az árfolyam. Nem is tudom, mikor láttam ilyet utoljára (oké, a MARA rendszeresen tud hasonlót, de az nem egy régi osztalékrészvény).

Elolvastam a jelentést, minden jó, a 2024-es kilátásokon alapvetően javítottak, de az osztalékról semmit nem mondtak, hogy mit terveznek vele.

Hetes:

A 2018 januárjában indult nagy ABC esést 38,2%-ig korrigálta vissza eddig a '23 októberében indult emelkedés. Egy ilyen gyertya evvel a hatalmas forgalommal, ami az utolsó a charton (naposon még feltűnőbb), tipikus harmadik hullámos gyertya. Ha azt az egyszerű módszert használom, hogy az árfolyam úgy megy, mint a gyorsvonat, tudniillik egy darabig gyorsul, majd ugyanennyi ideig tart neki megállni, akkor a pénteki gyertya közepe lehet a forduló, ahol a gyorsulásból fékezésbe váltott a trend. De mivel sokat gyorsult, sokáig is fog lassulni, a téglalapok szerint 186 dollár környékéig tart ki a lendület. Előtte még ott lesz a csatornatető, azt jó lenne szintén nagy forgalommal áttörni.

Hamarosan eladom, amim van, de minél jobb áron szeretném.

Vagyonépítés osztalékkal, a könyvem. Elérhető epub, mobi, pdf formátumokban a Smashwords-ön, az Apple Books-on és a Google Play-en.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése