2017. április 21., péntek

Profitabilitás

A profitabilitás két dologtól függ, a találati aránytól és a payoff ratio-tól.

  • Találati arány: nyerő kötés / összes kötés * 100. Ha minden második trade nyerő, akkor 50% a találati arány.
  • Payoff ratio: átlagos nyereség / átlagos veszteség. Ha a nyerő kötések átlagos nyeresége 100, a a bukó kötések átlagos bukója 50, akkor 100 / 50 = 2 a payoff ratio.
Nincs jó érték a fentiekhez, de a hosszú távú eredményességhez az kell, hogy a találati arány * átlagos nyereség nagyobb legyen, mint a bukó arány * átlagos bukó.

Ha minden második kötés nyerő (találati arány = 50%), és az átlagos nyerők ugyanakkorák, mint az átlagos bukók, akkor pontosan nullán vagyunk. Ezért nem érdemes trade-elni.

Stratégiától, habitustól, a kereskedésre fordítható időtől és még sok mástól függhet, hogy melyik paramétert érdemes javítani. Nekem a célom az, hogy a payoff * találati arány folyamatosan 1 felett legyen. 50%-os találati arány esetén payoff = 2, azaz az átlagos nyerő kétszer akkora, mint az átlagos bukó. Vagy 75%-os találati aránynál a payoff 1 legyen, azaz ugyanannyi az átlagos nyerő, mint a bukó.

A táblázat azt mutatja, hogy az egyik paraméter változása esetén a másiknak hol kell lennie ahhoz, hogy a benchmarkot felülmúljam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése