2016. december 20., kedd

OTP

OTP tegnap és ma korrigált egyet, szerintem ez volt az utolsó kis korrekció egy lokális csúcs előtt. Aztán utána jön egy kifejezetten nagy korrekció. Itt járunk:

  • Primary hármas vége felé: naposon [3] lesz majd
  • Intermediate ötös: naposon (5) lesz majd
  • Minor ötös, ezt is naposon jelölöm majd 5-tel
  • Minute ötös, órás charton [v] lesz
  • Minuette négyes: (iv) érhetett véget, M15-ön ezt jelöltem.

A w[3] érdekes szerkezetű, az ötödik hulláma a leghosszabb, nem a harmadik.

Ha ez a w[3] elkészül, akkor az egyel alacsonyabb trend négyeséhez is korrigálhat majd a [4], és ez 6150 körül van. Ennyire nem vagyok azért borúlátó, a 7200 környéki szint sokkal valószínűbbnek tűnik.

RSI mozgása naposon akkor lenne tökéletes, ha 67 fölé már nem menne, így szép és gyors lenne a bear trendbe váltás. Ha 67 fölé megy, akkor talán lassabb lesz a bear trend indulása, mert kellene egy ereszkedést csinálnia 50 körüli szintre, és onnan megint egy kicsit fel. Majd meglátjuk.

Óráson RSI már 33-ra esett, picit belelógott a fenntartható bear sávba. Ha valóban vége van a (iv)-nek, akkor innen felmegy még bőven 50 fölé.

Ha holnap nem megy a mai alj alá, akkor naposon lesz egy nem túl erős bullish slingshot. Próbáltam jelölni, de elég nehézkes az Investingen. Ez is azt jelzi, hogy vége a hullámnak.

Ennyire a végét egy trendnek nem szabad megjátszani, hiába van BuSS, ötödik ötödikjének az ötödikje túl nagy kockázat, nagyot korrigál utána, és nem lehet kiszámolni, meddig megy el, lehet csonka hullám is. Elméletileg innen még kb. 250 pont van benne, de nagyon elméletileg. 8500 lehet a vége, de lehet kevesebb is, és több is, ha megnyúlik.

D1:

H1:

M15:

8 megjegyzés:

  1. Szia Zarta!

    Eredményekben Gazdag Boldog Új évet kívánok neked Zarta, sok eredményes poziba lépést.
    Egy kérdésem már is lenne az investingen az RSI állítás hogyan lehetséges, hogy a 10-es mozgó keresztezze mint a múlt évbe volt az RSI vonalát köszi.

    rúfusz

    VálaszTörlés
  2. Szia Zarta!

    Megtaláltam a lehetőséget köszi de azért te is nézd majd meg és linkeldbe köszi.
    Még egyszer bőségben egészségben gazdag 2017-es évet.

    rúfusz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hi Rúfusz,

      Az interkatív charton automatikusan csinálja. Bár most nézem, hogy megváltozott teljesen, volt valami nagy fejlesztésük.

      Üdv, Z

      Törlés
  3. Zarta a daxot hogy látod kezd az idegeimre menni az SP lassan 2%-ot eset a dax meg erős pluszba mai nappal megint bulos lett meddig megy szerinted.

    rúfusz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. DAX esni fog előbb-utóbb szerintem, bőven 10k alá. Csak sajnos nem tudom, hogy a jövő héten, vagy a jövő hónapban. Majd nézegetem a héten, kell pár nap kereskedés, hogy a hangulat látszódjon.

      Törlés
  4. Szia Zarta!

    Most, hogy az OTP a 8621 pontot is elerte, innen mar el kellene kezdodnie az altalad is vart nagy lefele korrekcionak vagy meg mindig mehet feljebb? Elemzok is 8600-ig vartak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hi KB,

      Mehet még feljebb, nem olyan az emelkedés formája, mintha befejezné. Sosem szabad az elért szint miatt poziba lépni, csakis akkor, ha már látszik, hogy váltott, és lefele van a trend. Itt még az látszik, hogy emelkedik.

      Törlés
  5. Hi Zarta,

    Köszönöm a visszajelzésed. Itt 8630 körül azért érzésre már shortot nyitottam volna az OTP-re, akár egész rövid távra. De a Random elemzései is elég pozitívak, szintén látnak még emelkedési potenciált rövidebb távon is. Sajnálom, hogy megint kimaradtam az emelkedésekből, mindig inkább a lefelé korrekciót várom.

    VálaszTörlés