2016. december 16., péntek

OTP

OTP nagyon erős. Havi, hetes, napos, órás, de még a 15 perces charton is bullish, RSI mindenhol a bull zónák között mozog.

Naposon és óráson számoztam, impulzus megy felfelé, az nem vitás, az lehet a kérdés egyedül, hogy meddig fog elmenni. Az (5)/5/[v]/(iii) hullámban lehet, még a jövő héten is megy felfelé, bár egy kicsit illene korrigálnia. Aztán majd lebillen, valószínűleg csak jövőre. Shortolni csak akkor kezdem, ha már biztos a forduló, és a kisebb TF-eken a fenntartható bear sávba is lenéz az RSI.

D1:

H1:

8 megjegyzés:

  1. Szia nagyon tetszenek az elemzéseid, valóban az OTP-én nehéz fogást találni. Mit értesz kisebb TF-ekEN fenntartható bear zónának jó lenne egy grafikonon ábrázolnád, sokan beszélik ezt de senki nem tett még fel grafikont az RSI fenntartható bear zónájáról köszi előre is.

    rúfusz

    VálaszTörlés
  2. Hi rúfusz,

    Cimballi nagy tudománya ez az RSI zónázás, tőle tanultam. Nem túl bonyolult elsőre, és minden chartomon jelzem, legalábbis próbálom, mert az Investingen azért nem megy. De ott se a 70-30 az RSI beállításom, hanem 66-34.

    Nézz meg egy DAX-os chartomat: RSI-nél van két kék és két szürke sáv. A bullish sáv a kék, és RSI ezek között vándorol akkor, amikor az adott tf-en bull a hangulat. Felmegy 66-67 fölé, innen kezdődik a fenntartható bull. Majd lemegy 50 alá, a bull ellenállásig. Ha pedig jön a bear időszak, akkor először RSI nem megy fel 67 fölé, ott elakad, és úgy megy le 34 alá. A bearish sávok a szürkék, az 50-66 a bear ellenállás, a 20-34 a fenntartható bear sávja. Ha eső trend van, jellemzően ezek között mozog az RSI.

    Ez nagyon rövid és egyszerű gondolatébresztő volt Cimballi módszeréről, az ennél sokkal kifinomultabb. De a bull és bear RSI sávokat már megértheted.

    OTP-t ha nézed, minden TF-en magas az RSI, a bull sávok között ugrál (nem megy 34 alá, és felmegy 66 fölé). Először a kis TF-eken fog bearish tüneteket produkálni (nem megy 66-67 fölé, és kis tétovázás után lemegy 34 alá). Aztán egyre nagyobb TF-eken is megcsinálja ezt. Ha H1-en is bearish, és D1 olyan, hogy lefele megy RSI, akkor fogok elgondolkodni a shorton, addig nem érdemes.

    VálaszTörlés
  3. Szia Zarta!

    A tegnapi, 8280-on zarodott OTP gyertya utan hogy latod, most mar tenyleg itt az ideje shortot nyitni? Konkretan az altalad leirtak szerint meg nem neztem meg a kulonbozo TF-ű chartokat, meg a mai nyitas elott megteszem, de olyan erzesem van, hogy a tegnapi gyertyaval esetleg fordulhat lefele. Vagy kiuthetik meg a 8530 koruli TS11 certit es utana le?

    VálaszTörlés
  4. A tegnapi eses szerintem egy negyedik hullam resze, lesz meg egy uj csucs. De nehogy az en jovendolesem alapjan kereskedj. Az biztos, hogy megint koran akarsz ramozdulni.

    Oras chartot lehet nezni, ott szepen latszik, hogy egy impulzusban vagyunk, aminek nincsen meg a vege.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zarta!

      Köszönöm. Megnéztem az Investing H1-en, az RSI 41,29-en van és tegnap naposon is elindult lefelé. Melyik TF-en gondolod negyedik hullámnak? A D1 chart szerint nem az ötödik hullámban vagyunk, ahonnan lefelé kellene mennie?

      Az órás charton általad jelzett, még véget nem ért impulzust én első blikkre nem tudom azonosítani, de nem is értek közel sem annyira hozzá, mint te, még sokat kellene az elmélettel foglalkoznom, hogy mindezeket érdemben meg tudjam ítélni.

      Nem feltétlenül az általad beírt "jövendölések" alapján kereskednék, de mindenképpen figyelembe veszem, mérlegelem azt is, amit te írsz és más tapasztaltabb PF fórumozók. Ha úgy érzem, hogy egybeesik mások elemzéseivel és az én elképzelésemmel is, akkor esetleg lépek (bár a lépésre mostanában nem igazán volt példa részemről).
      Mindenesetre nagyon jónak tartom és figyelemmel kísérem, amiket írsz, de sok más forrást is.

      Ha lenne időd feltenni egy chartot az előző kommentedről, annak nagyon örülnék - szerintem rúfusszal együtt.

      Törlés
    2. Este ráérek, majd rakok fel egyet. Igen, egy ötödik hullámban vagyunk, sőt sok ötödik van, valaminek nagyon a végén. Én M15-ön számozom minuette trendszinten, ami azt jelenti, hogy most egy (iv) ért talán véget, és jön az (v). De Elliott-ot azért ehhez érteni kell, mit számozok (nem biztos, hogy jól). Ahogy a nagy szintekről közelítek:

      Intermediate (5)
      Minor: 5 (még ezt is naposon jelölöm)
      Minuett: [v] hullámban vagyunk (ez már órás)
      Minuette: (iv) érhetett véget (M15-ön számozom.

      (5)/5/[v]/(iv), ahogy ráközelítek. Ha a (v) is véget ér, akkor vége lesz a nagyobb ötösöknek is, és jön egy nagy korrekció.

      Törlés
  5. Szia Zarta!

    Nagyon köszönöm az RSI-vel kapcsolatos információt,ha nem okoz gondot akkor jó lenne ha a kereskedési beszállók jelzését is be tennéd az RSI vagy az adott termék grafikonjára hasonlóan int a dax esetében tetted, attól függetlenül te le kereskeded vagy nem.
    A meglátásod szerint akkor az investing és a stooq RSI jelzései nem tökéletesek vagy csak bizonyos TF-eken nem alkalmazhatók.

    rúfusz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hi, OTP-t nem nézem olyan gyakran, mint a DAX-ot. OTP az swing, napon túli kereskedés nekem, a DAX meg daytrade. Néha OTP-nél is nézek és írok RSI-t, mikor értelmesnek találom. Beszállók jelzésére nem vállalkoznék, ha olyat látok, amit nekem jó, akkor be is szállok, és azt általában írom. De ezt a blogot azért csinálom, hogy én fejlődjek és dokumentáljak magamnak, nem jeleket akarok szórni az embereknek. Nézd meg az éves eredményemet, hát OTP-nél nem voltam egy nagy játékos.

      Az Investing RSI tökéletes, csak a webes grafikon rajzolója meg se közelíti a metatradert. Jók az értékek, csak nem lehet szépen rajzolni, és pontosan leolvasni, mint a metában.

      Törlés