2016. augusztus 30., kedd

DAX

A nyaralás után belecsaptam a trédelésbe, visszanézve kellett volna egy kis akklimatizálódás. Volt két csúnya shortom, ahol a stop loss kivágott, meg egy csomó kicsi, de sikeres longom. Idén 190 trade-em volt DAX CFD-ben, 162 nyerő, ez 85,26%-os arány. A CFD-s számlámon 60% feletti plusz van, ez nem rossz, ráadásul nyaralni direkt ebből mentem, azt ugye már nem tudom elbukni, és egyébként is, érezni akarom, hogy van haszna a tőzsdének.

Mostanában a pozim felét zárom, ha van rajta annyi nyerő, amit már sajnálnék elbukni. Így a maradékkal bátrabban tudok tovább menni. Ritkán jön be egyelőre, mer a stopot túl szűkre húzom, de ez a helyes irány. Tele van a kötéslistám olyan megjegyzésekkel, hogy 1, 5 vagy 10 perccel a pozíció zárása után ment még egy csomót a DAX. Meg kell tanulnom jobban zárni, ez a felezés segít benne.

Két H1-et rakok fel, így talán jobban áttekinthető a számozásom. A nagyobb kép a Brexit óta futó (C) hullámot mutatja. Ez vagy egy impulzus, vagy egy ending diagonal, én ED-nek számozom. Ez a IV/[B]/(C), ennek vagyunk a negyedik hullámában, ahol talán ma ért véget a IV/[B]/(C)/4/[b], és indul a [c] lefelé 10400 - 9600 közé. Jó széles céltartomány.

A részletesebb H1 ennek a négyesnek a számozását mutatja. Elég trükkös, a 4/[b]/(b) egy triangle. Máshogy nem tudom kihozni, öt hármas szerkezet van egymás után. Holnapra kiderül, helyes-e, mert esnie kellene, 10400-ig legalább. 10372-nél egy rés, azt jó lenne, ha betöltené.

H1/1:

H1/2:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése