2016. július 22., péntek

OTP

Május 10-én vettem meg a TL20 certiket, azóta várom a jó kiszállót. Most végre talán meg is lesz, tetszik a mozgása:

  • D1 chart szerint megyünk felfelé, egyre meredekebben. Ha RSI átviszi a 66-ot, akkor naposon újra bullish az OTP. Ráférne.
  • H1-en látszik a w5 számozásom. Most vagyunk az 5/(iii)/iii hullám ötödikjében. 7000 alatt lesz a vége (azt nem hiszem, hogy át tudja vinni elsőre), és akkor korrigál egy nagyobbat, de 6620-at már nem éri el. Aztán majd onnan rugaszkodik el, hogy befejezze a w(iii)-at, mondjuk 7200-nál. Ott már nem lesz certim. 
H1-en berajzoltam egy impulzus szimmetriaközéppontját, ez a két téglalap. A legnagyobb forgalmú gyertyáról tükröztem fel az impulzus alját, hajszálra addig ment fel. Imádom.

D1:

H1:

6 megjegyzés:

  1. Szia Zarta!

    Akkor szerinted most 6620 kornyekerol felfele fog menni az OTP, venni kellene?
    Te mit leptel, lepsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. En olyan regota longban vagyok, hogy most meg kellett neznem, hogy tenyleg igaz-e meg, mert mar nem emlekeztem. Lepni nem lepek, mivel nem kovettem a heten, de elotte hittem a longban. A jovo heten majd nezegetem.

      Törlés
  2. Szia Zarta! A Julius 22-i bejegyzésedben nem világos az OTP-s impulzus közepének, és a téglalap méretének meghatározása. Leírnád levélben?
    Előre is kösz! J

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló, Cimballitól tanultam, tükrözés a módszer neve. Ha van egy impulzus, ahol egy irányba növekvő forgalommal megy az árfolyam, akkor a legnagyobb forgalmú hely a szimmetriapont. Amennyit addig ment az árfolyam, annyit még fog utána menni. A növekvő forgalom gyorsulást jelent. Ha valami gyorsulva mozog, akkor annak lassulnia is kell, nem egy pillanat alatt áll meg. Amennyit gyorsult, annyit lassul is, mint egy vonat. Az első téglalap a kiindulás és a szimmetriapont között van, a második ennek e copy-ja, eltolva úgy, hogy a szimmetria pontból induljon. Nagyon jó módszer, sokszor bejön, de túl nagy időtávban nem szabad használni, órás grafikonokon max.

      Törlés
  3. Nagyon szépen köszönöm! Próbálom megérteni, meg alkalmazni.

    VálaszTörlés