2016. július 1., péntek

Hozamszámítás

Kigondoltam a tutit a hozamokkal kapcsolatban. A 2016.01.01-i tőkémre vetítek mindent, ennek van a legtöbb értelme. Látszik, hogy mivel kereskedem, és az is, hogy mivel érdemes. A certifikátok se fogják torzítani a százalékokat, mert nem az számít, hogy mit mennyiért vettem, és a bevásárlási árhoz képest mennyit kerestem rajta, hanem csakis a tőkére vetített haszon/veszteség a mutató. Nem is értem, miért nem így csináltam eddig. Na hajrá.

2 megjegyzés:

  1. Én sem értettem miért nem így csináltad eddig :)
    Teljesen torz volt az, hogy a certi alap árához viszonyítottál, nem pedig teljes tőkére vetítve.
    A következő lépcsőfok az lehet, hogy megnézed, minden kereskedésen ugyanakkora risk-et vállaltá-e be vagy sem. Amennyiben nem, akkor a kereskedések nem hasonlíthatóak egymáshoz. Például egyszer 5e HUF utána meg 20e HUF kockázatot vállalsz akkor a két kereskedés nem összehasonlítható. A pszihé is másként működött mindkét esetben...

    Hajrá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van egy tablazatom, amiben mindent logolok, es ott van egy olyan mezo, ami az adott kotesen elert hozamot mutatja. A legegyszerubb volt ezeket a szazalekokat osszeadni, azert csinaltam eddig olyan benan. De most egy ot perces munkaval innovaltam egy hatalmasat.

      Ezt a risket regebben nagyon komolyan vettem, minden rv vasarlasom olyan volt, hogy a risk fix volt, es ahhoz lottem be a darabszamokat. De daytrade es cfd eseten kisebb csomagokkal megyek egyelore, ott a risk valtozik, de mindig kevesebb, mint a max. Itt meg keresem a helyem, sokat kotok de kicsiket. Erdekes modon ez hozza a legtobbet.

      Ja, es a rv es cfd risk azert se hasonlithato szerintem, mert a cfd eseten ott a margin, ha nincs eleg toked, kenyszerzarjak a pozidat, es annyi. A reszveny meg elall orokke, ezert a cfd riskem sokkal kisebb, mint a reszveny.

      Es koszi!

      Törlés