2016. május 18., szerda

DAX

Azon kívül, hogy a napos és az órás chartok alapján hosszú távon lefelé várom, nem tudom értelmezni a mozgását. 2-300 pontot pattog minden nap, nagyon sok a jól beazonosítható hármas szerkezet, gyanítom, hogy a legtöbbet nyúlással lehetne jól számozni. Annyira nem zavar, hogy a nagy képen nem tudom az összes hullámot megnevezni, mert a csatornákkal nagyon jól el tudom kapni M5-ön a trendet és a kis impulzusokat.

73 trade-ből 55 volt plusszos, 75,3%-os a nyerő arányom. A kiszállókon kell dolgoznom, általában túl korán zárok, sokat hagyok bent. Az FXCM-nél (vagy az MT4 platformon?) sajnos nem lehet egy pozit több részletben zárni, pedig nekem az lenne a jó. Ha a felét zárni tudnám biztos nyerőben, a másodikkal már bátrabban várnám meg a célárat. Két fele méretű pozival próbálkoztam még, de az meg a gyors mozgások miatt nem jó, többször lemaradtam a második megnyitásával.

H1:

2 megjegyzés:

  1. Lehet rész-zárni MT4-en, amennyiben több tétellel kereskedsz mint a minimum. Például sok helyen a minimum kontraktus indexben 1 Lot. Ilyenkor ha 2 Lot-al indulsz, akkor úgy kell rész-zárni (scale out), hogy azt mondod zársz, de a 2 lot mennyiséget átírod 1-re. Így 1-et lezár és 1 pedig fut tovább.
    ===
    Mivel M5-ön nyomulsz (Day trade),és számít a gyorsaság+kényelem, ezárt megmelíteném, hogy MT4-re vannak jó pozi managelő segítségek. Egy példa, magyar srác készítette, igaz fizetős:
    http://www.icefx.eu/traderagent/
    Van 30 napos trial.
    Meg persze vannak ingyenesek is.

    Szerintem ezekben az lehet a plusz, hogy az SL-t el tudod rejteni (hidden SL) és a robot zár ha odaér az ár -> Bróker nem látja az SL-edet! Ez kizárólag szűk stop-oknál érdekes.

    VálaszTörlés