2018. december 12., szerda

Magyar Telekom

A pletyka, miszerint a DT kapott egy jó ajánlatot a Telekomra, megtette a hatását, emelkedett egy rendeset. Szerintem a 2017 februárjában kezdődött korrekciónak októberben vége lett 387-es aljjal.

A hetes charton látszik, hogy volt egy több mint három éves emelkedés, utána 20 hónap korrekció. Garancia nincs rá, hogy vége, de egy ABC megtörtént lefelé, és ha ez a II nem összetett hullám, akkor új lokális csúcsra kellene mennie innen. Ha csak egy X jön most, akkor a legvalószínűbb (mert hármas korrigál hármast), hogy 61,8%-ot megy, ami 473.

A naposon látszik, hogy egy impulzus elkészült, és annak fut a korrekciója. Ha ez egy nagy impulzus első hulláma, akkor majd a korrekció után gyorsulva kellene emelkednie. Ha csak egy zigzag (ez az X verzió), akkor a meredeksége nem valószínű, hogy eléri ennek az impulzusnak a meredekségét.

A 473-at érdemes figyelni, ha azt nagy forgalommal töri egy nagy zöld gyertyával, akkor bullos.

Gondolom az egész attól függ, hogy mi igaz az eladásból. Ha ez ismét csak egy rossz pletyka volt, mint már egy párszor a múltban, akkor csak toporogni fog kitörés nélkül. De ha a DTAG tényleg eladja a Magyar Telekomot, akkor abban lehet erő. Illetve az osztalékemelés bejelentése adhat még egy löketet. Heti egyszer érdemes lesz ránézni.

W:

D:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése