2017. május 16., kedd

OTP

Ma eladtam az utolsó TL20-at is 2785-ön. Ezeket még 2399-ért vettem, 15% felett kaszáltam rajtuk. Egy impulzus ment felfelé, ma kb. vége is volt, szerintem lesz egy korrekciója, amit shortolni nem érdemes, sőt, nem szabad.

Nem tudom, meddig mehet le az árfolyam, az egy pontos rést nagy valószínűséggel betölti 8340-en. Ha még mindig a (iv) hullámban vagyunk, akkor annak a B-je egy zigzag, és most annak a közepe jön, nem egy mély korrekció. Ha már a w(v) fut, akkor 8000 alá is mehet az árfolyam, de ez nagyon bizonytalan.

Ez az impulzus kilenc napig futott, a korrekciója is ilyen nagyságrendű lesz. Osztalékkal 05.24-ig forog, az még hat nap, ott lehet valahol vége a korrekciónak. Jövő hét csütörtöktől érdemes a longra utaló jeleket keresni. (2015-ben az osztalék utáni második vagy harmadik napon indult meg felfelé, 2016-ban nem emelkedett, hanem, esett tovább. Mindkét évben egy nagyobb korrektív hullám idejére esett a fizetés, érdemes lesz visszamenőleg megnézni.)

A majdani emelkedő a hullám nagyon fontos lesz: ha meredekebben emelkedik, mint ez a kis impulzus 05-14-től, akkor valószínűleg már a w(v) fut, és erőteljes lesz az emelkedés, törni fogja a Kennedy csatornát. Ha a meredeksége elmarad az első impulzustól, akkor zigzag, és nem megy el a csatornatetőig sem, és jön egy újabb esés. Ott már talán érdemes a shorton is gondolkodni.

D1:

H1:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése