2016. január 15., péntek

DAX

Szénné shortoltam magam ma és tegnap, rengeteget kaszáltam, jó volt. Tanulom a certizést, nem egyszerű. A Netbroker elég lassú hozzá, a nagyobb áttételes certik gyorsan pörögnek, volt olyan is, hogy az eladási megbízást nem maradt időm húzni, és teljesült +40%-nál. Mondjuk ez legyen a legnagyobb bajom, hogy 40-et keresek 45 helyett.

No de mi lesz a DAX-szal?

A napos charton a 11.30-i csúcsot [1] vagy [A]-val jelöltem. Tulajdonképpen mindegy is, hogy melyik az igazi, a lényeg az, hogy onnan mi indult el. Szerintem egy hármas szerkezet, pontosabban egy zigzag:

  • Az A of [2] (legyen itt [2], persze valójában [B] is lehet, majd elválik) egy impulzus volt, 4h charton jól látni (itt nincsen ilyen, csak mondom).
  • A B az naposon is B, nagyon papírforma.
  • A C, ami most fut, egy impulzus kell, hogy legyen. Ami még nem készült el:
    • [i] of C óráson a trendcsatorna segítségével pontosan megrajzolható. A két korrekciós hulláma nagyon eltérő, de a csatorna a v(v) helyét szépen hozza (sárgával).
    • Óráson jól látszik, hogy zz-nek néz ki még csak, azaz a v[iii] futogat, hátra van még egy komoly retracement, és egy utolsó impulzus lefelé.
    • m5 char szerint a v[iii] közepén járunk, a (iii)-ban.
    • Jelenleg az egész nagy zigzag szimmetrikus, az A kb. akkora, mint a C, csakhogy a C az nincs készen. Lehet, hogy ED lesz az [v] of C, és inkább időben korrigál, nem értékben.

Kétségtelen, hogy még lefelé megy egy darabig. A kérdés csak az, hogy futiban csinálja meg, és hétfőn már megyünk felfelé, vagy a rendes kereskedésben. Ebben nincs tapasztalatom, de ez egy jó teszt lesz rá. Arra tippelnék, hogy a határidős index az nem jó, meg kell csinálnia egy ekkora hullámot a börze kereskedési ideje alatt is. Akkor a DAX az számolódik, míg a futures értékét csupán az alakítja, hogy létrejön egy kötés rá. Nem ugyanaz a súly. Meglátom.

RSI nagyon hasznos volt egyébként, érdemes követni a Cimballi-féle sávozást.

Napos:

Órás:

5 perces:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése