2024. január 17., szerda

Követett részvények - 2023. január

Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a hetes chartokat nézem, 4-5 gyertya születik egy hónap alatt, ennyit már érdemes újra kiértékelni. Leginkább azért csinálom, hogy az elképzeléseimet rendszeresen ellenőrizzem.

Változások a listán

  • Altria (MO): nézegetem a chartját, vennék belőle.

Altria (MO)

Ezt a két ereszkedő csatornát figyelem a charton. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy elérje bármelyik alját, ahhoz vagy egy óriási világválságnak kellene jönnie, vagy egy osztalékvágásnak. A számai jók és kiszámíthatóak, ezért inkább azt hiszem, hogy időben nagyon elhúzódik az ereszkedés, és emiatt értékben csak kicsit esik.

Genuine Parts Company (GPC)

Nincs változás. Viszont lehet, hogy egy kicsit veszek 135 dollár körül belőle, nem tartásra, csak kereskedni. Ha valóban egy B hullám megy felfelé, akkor majd eladom 10-20% profittal, ha pedig már nem korrigál, hanem beindul, akkor sokat mehet.


Lockheed Martin (LMT)

Nagyon nem akar esni, lehet, hogy rossz az elképzelésem. Jó cég, a háborúk és feszülstségek miatt nő a megrendelésállománya, lehet, hogy el kell engednem.



LyondellBasell Industries (LYB)

A csatornából nem tudott kitörni, esik. A kérdés csak az, hogy mennyit. Ez a legígéretesebb cég a listámon.




Vagyonépítés osztalékkal, a könyvem. Elérhető epub, mobi, pdf formátumokban a Smashwords-ön, az Apple Books-on és a Google Play-en.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése