2018. január 5., péntek

General Electric

Egy ideje figyelem már, iszonyú esésen van túl, és most talán fordult. A GuruFocus az első helyen hozza az 52 week lows listán, ha az S&P 500-ra szűrök, szóval nincs ennél nagyobbat eső nagyvállalat most a piacon. Az osztalék sem rossz, bár a negyedik negyedévben visszavették.

A havi chart alapján volt egy majdnem tíz éven keresztül tartó szép nagy zigzag, ahonnan 33 USD-ig felkapaszkodott 7 év alatt, majd 50%-át ennek az emelkedésnek másfél év alatt visszaadta. Itt járunk, a fiatalabb traderek még meg sem születtek, amikor ezek az alakzatok elindultak. Most, hogy így leírtam, kicsit meginogtam, hogy vegyek-e.

Napos: valami impulzus jött le 2016 decemberétől, amit ezen az idősíkon értelmetlen számozni. De csinált egy RSI aljat 18 körüli értékkel, és utána egy árfolyam aljat is 17,25-tel. Mi ez, ha nem forduló. Ráadásul volt egy negyedéves osztalék is közben, azt szinte meg sem érezte.

Órás: számoztam egy impulzust, RSI ezen a TF-en azt mutatja, hogy volt már egy negyedik hullám (ott törte az RSI a támaszt), és utána egy árfolyamcsúcs alacsonyabb RSI-vel. Ha innen jön egy kis korrekció, akkor egy erősebb impulzussal megindulhat 20, 24, 26 USD fölé. Nagy korrekcióra nem számítok, olyan sokat jött lefelé, hogy ha egyszer megindul, akkor hamar megvesznek mindent a befektetők.

18 alá nem hiszem, hogy lemegy, és ha úgy mozog, ahogyan gondolom, akkor veszek egy adagot belőle. Simán benne van a duplázás nyugdíjig.

M1:

D1:

H1:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése