2021. január 7., csütörtök

DAX

Van két verzióm a DAX-ra. Az egyik a normál DAX (prompt), ami csak a frankfurti tőzsde nyitvatartási idejében kereskedhető, a másik az 5/24-ben futó CFD (futures). A kettő merőben más.

Egy impulzus fut, amióta csak van DAX, és annak a harmadik hullámában lehetünk. A prompton ez a [III] (grand supercycle).

Elliott egyik fő szabálya, hogy a negyedik hullám nem végződhet az első területén. Emiatt a két grafikon, a CFD és a prompt különböznek, hogy egyikben se sérüljön ez a szabály. Aztán majd az élet eldönti, hogy melyik az érvényes, és akkor azt is tudni fogom, hogy a futures vagy a prompt az erősebb, melyiket érdemes követni.

Mindkét grafikonon cimkével jelöltem a lényeges értékeket. A prompton a (IV) hullám (supercycle) legalacsonyabb értéke 8255, vagy 100 ponttal több, mint a (I) hullám csúcsa. Nem sérül a szabály, azaz a februári Covid esés vége lehetett a w(IV) vége is. Azóta pedig az (V) of [III] fut, és ha az akkora lesz, mint az első hullám (téglalappal jelölve), akkor valahol 14200 körül lesz a vége. 

A CFD charton a Covid esés legalacsonyabb értéke 7966, ez már bőven benne van a w(I)-ben. Emiatt ott nem lehet a negyedik hullám vége, mert szabályt sértene (a negyedik hullám belelóghat az első területébe, de nem végződhet ott). Azaz még mindig a w(IV) fut, ami egy összetett hullám, és a vége 8152 fölött lesz majd valamikor. A mostani ATH csak egy B hullám, ami után jöhet egy újabb nagy esés.

Mindkét verzióban esés jön, majd utána új ATH valószínű, azt persze nem tudom, hogy mikor. A két verzió szerint a korrekció ideje a legnagyobb különbség. A prompt verzió szerint hosszú, évekig tartó korrekció következik, a CFD szerint gyorsabb lesz az esés, utána még egy ATH és csak azután jön ez a nagy, évekig tartó korrekció, a w[IV].

Prompt havi:

Futures havi:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése