2021. június 17., csütörtök

Követett részvények - 2021. június

Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a hetes chartokat nézem, 4-5 gyertya születik egy hónap alatt, ennyit már érdemes újra kiértékelni. Leginkább azért csinálom, hogy az elképzeléseimet rendszeresen ellenőrizzem.

Bank OZK (NASDAQ:OZK)

Pont ugyanazt írhatnám, mint egy hónapja, de minek. Amikor ennyire nem megy sehová az árfolyam, az azt jelenti, hogy egy korrekció fut, és leginkább a B hullámokra jellemző ez, hogy nincs irány, csak ide-oda mozog egy kicsit. Itt a nyár, szeptemberig esetleg lecsorog a C-hez, mást nem látok bele.


Coca-Cola Company (NYSE:KO)

Az éppen aktuális gyertya az érdekes, ez a nagy piros. Ronaldo rúgott bele egyet az EB sajtótájékoztatóján, amikor arrébb tette az üveg kólát. Érdekes látni, hogy mi tud megmozgatni egy árfolyamot. Ronaldo helyében egyébként felmondanám a Gillette-es szponzorszerződést, megshortolnám a részvényt és szakállt növesztenék.

Community Trust Bancorp (NASDAQ: CTBI)

Ez egyre jobban tetszik, talán kiszámíthatóbb, mint az OZK. A márciusi 47,53-as csúcs az előző hármas esésének a 78,6%-át korrigálta vissza, ez egy szép B hullámnak felel meg, és onnan eshetne lefelé, ahogyan csinálja is azóta. Ha 37 alá megy, akkor bear, és eshet tovább, ha 37 felett fordul, akkor még lesz egy új lokális csúcs, mert nem B hullám emelkedett, hanem impulzus. Egy kis adaggal vennék belőle 40 alatt, csak azért, hogy legyen egy jó bankom, amit érdemes szorosan követni.

Flowers Foods (NYSE:FLO)

Emelkedett még egy kicsit az egy hónappal előttihez képest, ezért igazítottam a csatornán. Változatlanul lefelé várom, de nagyon lassú lesz ez az esés. Ronaldo ebbe is belerúghatna egy nagyot.



Kimberly-Clark Corporation (NYSE:KMB)

Ez kérem olyan lassan esik, hogy az utolsó kis zöld csatornámból kioldalazott. Ami azt jelenti, hogy nem impulzus lesz az a hullám, hanem inkább egy zigzag, azaz nem ABC korrekció fut, hanem összetett hármas, egy WXY. Ha az Y harmadik hulláma, ami most fut, az első hullám 61,8 vagy 78,6% nagyságát éri el, akkor 126 - 123 közé mehet le. És 126-nál tervezek venni belőle, persze előtte majd még egyszer ránézek a legutóbbi jelentésre is gyorsan, nehogy valami meglepetés érjen.

Lockheed Martin Corporation (NYSE:LMT)

Egyelőre pont úgy mozog, ahogy gondolom. Az [a] hullám egy impulzus, annak a negyedik hullámát készíti most el, utána jön a [b], annak az alján akár venni is lehet egy adagot. De az igazi jó vétel majd nagyon sokára lesz csak, 2023 körül, ha egyáltalán lesz olyan.


Sysco Corporation (NYSE: SYY)

Folytatta az esést a kis drágám, vagy 10%-ot ment lefelé az egy hónappal előtti szinthez képest, pedig osztalékot is emelt májusban, másfél év után. Még sokat kell esnie ahhoz, hogy elérje azt az árszintet, amin vennék belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése