2019. október 29., kedd

AT&T

Lassan el fogom adni az első csomagot az AT&T-ből. 2018. júliusában kezdtem venni, és többet vettem belőle, mint amennyit tartani akarok. Egyszerű a képlet, próbálom minél többször csinálni: alulértékelt osztalékrészvényből bevásárolok, egy részét tartom a világ végéig (vagy amíg osztalékot nem vág), a másikat meg eladom, ha már értékelhetőt emelkedett (25-30%-ot) és van hová rakni a pénzt.

31-ért vettem először, 39,5 körül tervezem ezt eladni, az 26% feletti hozam. Most 6,87% a T osztalékhozama, ha a drágábbakat eladom, akkor ez még javulni fog. Exxont tervezek venni belőle 60 USD körül (most 68). Az Exxon hozama 60-as árnál csak 5,8% lesz de megéri váltani:
  • 10%-kal több pénzt kapok majd osztalékként az Exxon után, mert ugyan hiába magasabb a T yield, a +25% árfolyamnyereséget is XOM-ba forgatom, ezért a total osztalék több lesz.
  •  T nagyon régóta csak évi 2% körül emeli az osztalékot, a XOM ennek minimum a dupláját szokta, de inkább a tripláját.
Még később is adni akarom az AT&T-t, kb. a teljes mennyiség 40%-át fogom másba átforgatni. Kicsit várok még a többivel, hátha megy 40 fölé is, bár a 40 feletti rész az nagyon kérdőjeles, erős ellenállás van ott, és a hetes RSI is egy ereszkedést támogat először. A napos szerint azért benne van egy-két héten belül a jó kiszálló.

Hetes:

Napos:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése